6 Август, 2024 09:00 4 899 81

Йорданка Благоева пред ФАКТИ: Боли ме за Светлана, да си направят олимпиада за „то“

  • йорданка-
  • благоева-
  • висок скок-
  • магучих-
  • олимпиада-
  • медал-
  • златен-
  • сена

И после тази радост, която демонстрира Магучих, беше толкова изкуствена, казва легендарната лекоатлетка

Йорданка Благоева пред ФАКТИ: Боли ме за Светлана, да си направят олимпиада за „то“ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Световната рекордьорка Ярослава Магучих (Украйна) е новата шампионка в скока на височина при жените на Олимпийските игри в Париж с резултат от точно 2 метра. Украинката, която в началото на юли подобри в тази дисциплина световния рекорд на Стефка Костадинова (б.р. – 209 см), имаше равен резултат в края на състезанието с Никола Олислагерс (Австралия). Как гледа на този олимпийски медал… Пред ФАКТИ говори легендарната Йорданка Благоева.

- Г-жо Благоева, олимпиадата е в своята кулминация, защото минахме средата на надпреварата. Украинката Магучих стана олимпийска шампионка на висок скок, очаквано. Но резултатът ѝ от 2 метра как ще го коментирате?
- Преди да коментирам участието на Магучих, искам да съм безкрайно откровена. Присъствала съм на пет Олимпийски игри, на четири съм участвала, а всички останали ги гледам с интерес. Смея да твърдя, че спортът е най-великият социален феномен, който обединява хората и нациите. Знаем, когато победи един състезател от някоя страна, каква еуфория обхваща цялата нация, каква любов, каква гордост се изпитва. А сега за първи път не я чувствам така тази олимпиада. Това е моето мнение.

- Защо?
- Ами, заради нещата, които се случват. Заради неточностите, заради река Сена… Мои приятели са ми казвали, че французите си изхвърлят хладилниците в реката, всичко… А сега в Сена решават да правят състезания. Виждаме как има проблем една състезателка, която е в болница, след като плува в реката. Второ, това с тези недоказани „жени“. Аз също имам тест за пол от 1968 година, че съм 100% жена. Това е от олимпиадата в Мексико. Но тогава имаше кръвен тест, а не само да има паспорт, че някой се води жена. Искам да съм много откровена. Може и да има много критики после, но това е моето мнение, защото целият ми живот е минал в спорта - не може състезател с неустановен пол да се бие с жени. Като я гледах Светлана Каменова… Просто ми беше мъчно. И някак имам чувството, че и съдиите толерират това, може и цялата политика на МОК да е такава… Извинете, но с моите 77 години и „остарялата ми ценностна система“ не мога да приема новите европейски ценности.

- И да се върнем на високия скок и Магучих?
- Много се вълнувах. Винаги, когато има висок скок - дали е при жени, или при мъже няма значение, чакам с нетърпение състезанието. Но очаквах много повече. Признавам си. Много неща се изказаха за световния рекорд на Магучих, но не знам защо все още не е признат. Някакво измерване се чакало, не ми е много ясно. Когато аз правех световни рекорди, комисия идваше и премерваше – отляво, отдясно, в средата, за да се докаже, че това действително е такава височина. Очаквах много повече от украинката. Стана дори така, че на косъм австралийката Никола Олислагерс можеше да я победи. Но може би австралийката сама не си повярва. След като скочи 210 см преди месец, Магучих поне 205 см или 207 см трябваше да скочи. Да, в социалните мрежи четох много реакции. Да, не се скача всеки ден световен рекорд, но… Стефчето има десетки опити на 205 см, на 207 см. Когато състезател скочи 205 см или 207 см, той просто потвърждава какво може. Не може от 210 см да слезеш при това прекрасно време, което беше, пистата всички казват, че е била много добре, на 2 метра и да станеш олимпийски шампион. Толкова слаб висок скок от години не е имало. Иначе поздравления за нея. Тя си е олимпийска шампионка, има си медала, който ѝ липсваше, но с 2 метра…

- Ако австралийката беше направила успешен опит на 202 см…
- Щеше да стане много интересно. Олислагерс явно очакваше силен резултат от Магучих още в началото, но не се получи. Всичко щеше да се промени. И после тази радост, която демонстрира Магучих, беше толкова изкуствена. Инициира ги да се качат на скочището, започна да подскача, в един момент се сети да почне да вика. При цялото ми уважение, Магучих действително си взе медала, който ѝ липсваше в нейната колекция, но остави под въпрос онези 210 см. Може би заради това Международната федерация по лека атлетика още не е ратифицирала това постижение. Всъщност, Стефка си остава действащ световен рекордьор.

- Има ли процедура или срок, в който трябва да се впише този рекорд?
- Вече бяха вписани, защото мина една процедура, седем световни рекорда. Бяха одобрени. Всъщност, само нейният не е одобрен, което много ме учудва. Признавам си честно, дано да не е като при Данчето Донкова, когато се опитаха да я изкарат, че не е жена. А като разбраха, че има три деца – млъкнаха. А тази, която ѝ подобри световния рекорд, след това изчезна.

- И да се върнем към „онези“ в бокса. Къде остана феърплеят в спорта…
- За мен специално тези момичета - не знам как да ги нарека, които се бият срещу жени… Това не е справедливо. Цял свят споделя идеята да запазим женския спорт, това беше най-чистото в спорта - този феърплей, който се носеше, който съществуваше, който тържествуваше. И сега изведнъж с тези някак се помрачи всичко. Видяхме и откриването… Дай Боже да не е същото и закриването, защото се пораждат такива спорове с тези либерални европейски ценности. Много съм разочарована. Днес го няма този феърплей, който го имаше преди. През онези 20 години спортна кариера, от които 17 бях в националния отбор, ние на терена се борехме, биехме се, но извън терена бяхме всички големи приятели. Заедно се събирахме. Давам и пример. Когато ми се счупиха шиповете на шпайковете на едно състезание в Белград, рускинята Валя Козир без да се колебае нито за миг ми отстъпи нейния шпайк. Аз станах втора, тя четвърта. А можеше да бъде с медал, ако не ми беше помогнала. А сега в бокса… Лишиха ни от един медал в бокса. Светлана беше сигурна медалистка. Боли ме сърцето за Светлана, да си направят олимпиада за „то“.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опааа

    61 17 Отговор
    Какво те боли ве? Тая Светлана защо излезе на ринга??? Трябваше да е солидарна с италианката! Бойкот!

    Коментиран от #8

  • 2 Цццц

    64 14 Отговор
    Овцата Стефка Костадинова веднага да подава оставка. Работата и е да защитава нашите състезатели, а още нежсъм чул дума да каже камо ли да направи нещо.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 стоян георгиев

    92 8 Отговор
    Някой трябва да спре евроатлантическите извратеняци!

    Коментиран от #7, #76

  • 5 Факт

    82 7 Отговор
    Учудващо, проверяват за допинг денонощно, а за пол - не.

    Коментиран от #6

  • 6 Софиянец

    78 6 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    И да проверят все тая, тия уроди се бутат нарочно! Гнусна политика водена от ционисто и англосаксонци!

    Коментиран от #18

  • 7 ???

    55 5 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Кой трябва да ги спре, извънземните ли? Докато овцете си пасат и преживят.....
  • 8 Дядя

    34 2 Отговор

    До коментар #1 от "Опааа":

    И като не излезе МОК ще си го премести! Така, като излезна и наби шушоните на неопределеното поне показа, че е "мъжко" момиче, пък нека да му дават победата!
  • 9 АЛТЕРНАТИВА ЗА БТЛГАРИЯ

    37 4 Отговор
    ЕДИНСТВЕНАТА ЖЕНА С КОЯТО СЪМ СЕ СРАЖАВАЛ БЕШЕ МИЛАТА МИ БАБА... БОГ ДА Я ПРОСТИ .... АМА И ТЯ ИМАШЕ ПЛАСТМАСОВ МЕЧ
    И НЕ МИ ПРОЩАВАШЕ БЕЛИТЕ :))
    И ПАК СИ СЕ ОБИЧАХМЕ :))
    ... НАС НИ УЧЕХА ДА НЕ БИЕМ ПО СЛАБИТЕ :)
  • 10 !!!?

    15 82 Отговор
    Ей голямо скимтене !
    Това не било като преди, онова не било като преди...,ами нищо не е както преди, защото сте дърти вече...и накрая изплю камъчето за „братската помощ” на рускинята, но пропусна да добави, че нейните внуци сега избиват украинци и то по време на Олимпийски игри...!!!
    !!!?

    Коментиран от #32, #53

  • 11 Настопроценти

    15 54 Отговор
    Ярослава Магучих ще продължи да се развива,като спортистка,много красиво и талантливо момиче е мацката.

    Коментиран от #33

  • 12 Ех Данче

    8 36 Отговор
    Вие само на салата и пилешко с картофи скачахте св.рекорди.
  • 13 !!!?

    18 57 Отговор
    И още нещо...
    ...изкуствена била радоста на Могучих !???
    Ами страната на украинката е във война с кремълските варвари...да се радваш ли или да проклиняш...!!!?

    Коментиран от #15, #34

  • 14 Фен

    11 13 Отговор
    Костадинова скочи тези 209 см. много млада.След това никога не ги подобри.М?

    Коментиран от #36, #67

  • 15 Мда

    13 61 Отговор

    До коментар #13 от "!!!?":

    Тук наша Йордана много се изложи.Злоба,злоба.

    Коментиран от #38

  • 16 Демократ

    7 41 Отговор
    И какво да подлагаме пола на всеки един по лична карта под въпрос ли. Колко ще струват генетичните тестове на милярди хора.

    Коментиран от #31

  • 17 А Нешка?

    7 22 Отговор
    Кво вика Нешка?Ванга кво ѝ каза?
  • 18 само питам

    3 11 Отговор

    До коментар #6 от "Софиянец":

    Кво стана с полковника?Ловите,ли сирийци?
  • 19 Да допълня

    57 10 Отговор
    Хубаво, че спортисти коментират тъпотиите на МОК. Но защо позволиха отстраняването на руските спортисти от Олимпиадата? И това не е само на тази Олимпиада. Защо спортните активисти не се възпротивиха на намесата на политиката в спорта? Защото тайничко се радваха, че конкуренцията намалява. Ако ще говорим за справедливост, нека да имаме предвид и тази тема. Преди поводът беше, че са уличени в допинг. Само те ли? После – СВО. Повод за унижение винаги ще се намери. Но равнодушието на останалите дава сила на имащите власт да безчинстват. Какво ли още може да ни снесат?

    Коментиран от #20

  • 20 Демократ

    12 42 Отговор

    До коментар #19 от "Да допълня":

    Руските допингирано тапатси нямат място на Запад.

    Коментиран от #39

  • 21 Гошо

    44 10 Отговор
    Не им обяснявай на амбреажите...няма да те разберат! Най-много да ти кажат че си копейка, путиниска или да те питат -"Чий е Крим"!
  • 22 Павел пенев

    52 7 Отговор
    Браво Данче. Ти си истинска българка и голям спортист. Много коректно се изказваш за тази джендърска олимпиада, за фекалните води на река Сена и заболелите спортисти. Можеше просто да кажеш,че западната демокрация е една помийна яма в която ни натикаха и нас. Честито на всички български рекордьори от социализма, които нямаха силикони и татуировки, но имаха истински спортни ценности и патриотизъм.

    Коментиран от #28

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 🍊🍋🇧🇬

    37 4 Отговор
    Реката Сена е “клоака максима” на много милионната Столица на Франция - Париж,
    всички знаем че това са фактите за река Сена.
    Не бих се учудил да видя съдебни дела във връзка със здравето на Олимпийски Спортисти.

    Олимпиадата в Париж е просто един голям Срам, изключително лоша подготовка за Олимпиадата от страна на Френският Олимпийски комитет, стаи за спортистите които отстъпват на помещения за затворници, без климатик, храната за Олимпийците е под всякаква критика, транспорта до Олимпийските обекти е под всякаква критика и последно но не на последно място, мъжете без “топки” които се състезават в Олимпийските състезания за Жени са тотален Срам и подигравка със Женският Олимпийски Спорт.

    :(( Къде отиваш ЕС?
  • 25 Мок винаги са били

    28 4 Отговор
    Извор на корупция
    Понеже президента на боксовата федерация е руснак затова е целият цирк и излагация
    Жалки са и всички го разбраха и видяха
  • 26 Шаран БГ

    10 9 Отговор
    Какви са тези изпълнения? Човек не смее ръка да потопи в реката - ще хване кожна екзема - те ми се правят на плувци ??
    Една жена е истинска жена, само ако има поне ДВЕ деца !!На следващата Олимпиада всяка да си води децата за ръце и да има и съответните дУкИменти, че ТЯ ги е родила. И след направен ДНК тест от МОК, че са нейните да бъде допусната на съответното състезание.
    Какви са тези момичеНЦА , момичеТА, девойченца и девойчета, че и млади жени !?,
    Както и всеки мъж без дУкИмент от съответното Министерство на ОТБРАНАТА на своята страна, че е отслужил 2-3-5 години войник и клетвени декларации поне от ТРИМА мъже, заверени от нотариус, че са служили заедно.......да няма достъп под олимпийския байряк !!
    И най-важното: Преди Олимпиада там където няма война ....да бъде предизвикана и да се водят активни военни действия!!
    Само тогава ще имаме ОЛИМПИАДА ама истинска !!
  • 27 Мдаа

    8 29 Отговор
    Яко киселото грозде.

    Олимпиадата е великолепна.

    Впрочем, щом като всичко е било толкова перфектно, и това 2 метра не било нищо особено, що някой друг не скочи повече от Магучих?

    Коментиран от #43

  • 28 Пейтриът

    22 6 Отговор

    До коментар #22 от "Павел пенев":

    Браво колега,точно така.И добре е,че тези рекорди-на Йорданка Донкова и на Стефка Костадинова паднаха,защото това са комунистически рекорди.Съвременна България какви рекорди да има,освен по простотия,най-вече на т.нар. политически ,,елит,,.

    Коментиран от #29, #45

  • 29 Мдаа

    10 4 Отговор

    До коментар #28 от "Пейтриът":

    Що уе, Карлос Насар постави световен рекорд в категорията си. Петър Стойчев постоянно мачка. Българския художествен ансамбъл спечели златния олимпийски медал в отборното и т.н. и т.н.

    Коментиран от #30

  • 30 Пейтриът

    18 3 Отговор

    До коментар #29 от "Мдаа":

    Верно е и няма лошо.Но ако започна сега да пиша имена на ,,комунистическите,, спортни звезди половин час трябва да пиша и сигурно ще пропусна много.Твойто списъчен много малко,вероятно и годинките ти.

    Коментиран от #42

  • 31 Киро КокорБойков

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Демократ":

    Подробен генетичен тест струва 70 паунда. Един колега - бразилец, на вид типичен бял си прави, оказа се 30% от Конго и още десетина процента от други африкански държави. Жена му - полякиня се оказа 98% европейка.
    Така че тестовете струват стотинки.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Да заради тези си качества

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Настопроценти":

    ша са развива на нечия западна магистрала или на освободена стая в някой нидерландски бардак с червен финер.
  • 34 Тая вече няма и страна

    19 3 Отговор

    До коментар #13 от "!!!?":

    ,има територия 404,а населението и е на свършване,а рекорда и е след като са закопали с 10 саната пилоните държащи летвата сложена на 210см. на тая работат е като на краварите одили десетки пъти на луната,ама сега няма с кво да се качат до МКС и да се върнат,а стоят кат сополи там пореден месец. В текста ти го пише Стефка след скока от 209 см,е имала успешни опити на 205 и 207см.,но от 210 да скочиш с клизма 200 си е направо смях. Поне да бе скочила 202 или 203,да не говорим,че след като си скочил 210см,след месец минимума ти би трябвало да е поне 205-206 см.
  • 35 Жриц

    4 21 Отговор
    Боже, каква злоба, че жената е счупила рекорда на Стефка. А самата Стефка Костадинова е толкова благородна в изказванията си по въпроса. Бабо, гледай си старините вече и не се изказвай да се излагаш.

    Коментиран от #55

  • 36 Да вярно е не ги

    15 2 Отговор

    До коментар #14 от "Фен":

    подобри,но редовно скачаше над 203 см,като има успехи и на 205 и 207см. А,тази курвоукраинка да не би да е остаряла,че за няма и месец от 210 см да не може да скочи поне 203 см. Субмозъчния ти капацитет не ти позволява да осъзнаеш кви простотии си написал. Стефка няма по-малко от 203 см.
  • 37 Перо

    9 1 Отговор
    Права е жената! Както си имаме партия ПП/ДБ на “то”, трябва и спорта да е разделен с “то”!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Анонимен

    13 0 Отговор
    Начинът е никоя жена да не излиза срещу мъжете боксьори и други такива, ако има в други дисциплини. Най-разумното решение е масов организиран бойкот. Иначе няма смисъл. По-добре да си хващат куфарите и да се прибират.
  • 41 Край

    2 5 Отговор
    И мене ме боли за Светлана-мъжкарана. нема да ви казвам какво ме боли..
  • 42 Мдаа

    0 6 Отговор

    До коментар #30 от "Пейтриът":

    Ми, хайде напиши да ги видим тия "велики" спортни звезди колко са много.

    Коментиран от #61, #63

  • 43 Ти си

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Мдаа":

    Много просто - конкуренцията на я допуснаха да участва на олимпиадата и то по политически причини !
    А иначе можеше и медал да не вземе ...

    Коментиран от #44

  • 44 Мдаа

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "Ти си":

    "Много просто - конкуренцията на я допуснаха да участва на олимпиадата и то по политически причини "

    Кого не са допуснали да участва на Олимпиадата?

    Коментиран от #47

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Селянин

    2 13 Отговор
    Не ги разбирам като не им харесва разпадащият се запад защо изпращат децата си все там.

    Коментиран от #48, #57

  • 47 Ти си

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "Мдаа":

    То явно живееш от обратната страна на луната щом ми задаваш такъв въпрос.....

    Коментиран от #49

  • 48 000013

    6 1 Отговор

    До коментар #46 от "Селянин":

    Защото си селянин затова не ги разбираш тия неща ! А темата е спорт , рекорди , олимпиада !
  • 49 Мдаа

    1 2 Отговор

    До коментар #47 от "Ти си":

    Е, ти щом живееш на Земята що не можеш да кажеш?

    Коментиран от #52, #66

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Селянин

    3 6 Отговор
    Това със счупения шпайк и рускинята ме просълзи.

    Коментиран от #54

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Нищо не е било ...

    14 2 Отговор

    До коментар #10 от "!!!?":

    ....като преди и за моя баща , когато аз бях млад, но основополагащите цивилизационни, християнски и човешки ценности бяха едни и същи ...и за мен, и за него да си обратен беше срамно , за мен и за него семейството беше основата на обществото, за мен и за него мъж да посегне на жена беше недопустимо....и за мен още е така, нищо , че съм на 58 години...и Обратниадата е изродщина, която не гледам.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 НЕ Е СКОЧИЛА 210!!!

    10 3 Отговор

    До коментар #35 от "Жриц":

    И В СПОРТА СЕ ОПИТАХА ДА ИЗЛЪЖАТ УКРАИНЦИТЕ! КАКТО ЛЪЖАТ ЗА ВСИЧКО!!!... И КРАДАТ... И ПРОСЯТ... ЦЕЛИЯ СВЯТ, НЕЩО ИМ ДЪЛЖИ.... НАГЛЕЦИ! А ВЪВ ВОЙНА ТЕ СЕ ВЪВЛЯКОХА ... ПОСЕГНАХА НА РЪКАТА, КОЯТО ГИ ХРАНИ БЕЗ ВСЯКАКЪВ СВЯН ... НАГЛЕЦИ!!!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 българин 777

    6 3 Отговор
    очаквайте скоро усраинката да скочи 3м. няма се притеснявате тя е нашо добиче
  • 59 @@@

    2 1 Отговор
    Спокойно моряци, кораба потъва! Брега е близо, но дъното е още по близо!!!
  • 60 Факт

    3 0 Отговор
    Грешка на измерване 5/1000 е равна на световен рекорд!
  • 61 Файърфлай

    4 2 Отговор

    До коментар #42 от "Мдаа":

    Общо от Олимпиадите 1980 и 1988 г. България има 76 ( СЕДЕМДЕСЕТ И ШЕСТ ) медала, от които 18 ( ОСЕМНАДЕСЕТ) златни.Is this enough ?

    Коментиран от #64

  • 62 1111

    3 9 Отговор
    Светлана се би с жена, никой никъде не е доказал друго

    Коментиран от #71

  • 63 Валентин от наш'то село

    5 1 Отговор

    До коментар #42 от "Мдаа":

    Ами, много са. Само олимпийските шампиони са около 50.За световни и други да не говорим...
  • 64 Мдаа

    4 5 Отговор

    До коментар #61 от "Файърфлай":

    Между Сидни и Токио България има 11 златни олимпийски медала.

    Между Хелзинки и Мюнхен България има 13 златни олимпийски медала.

    Единственото време, в което България е имала повече олимпийски медали е по времето когато е вървяла допингпрограмата на нашите щангисти и когато хората в България са били толкова бедни, че спорта е бил една от малкото реализации за тази класа хора.

    Коментиран от #72, #73, #77

  • 65 Фбн

    0 0 Отговор
    То-То 6:49
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Съдията Дред

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Фен":

    Да, скочи ги на 22, но стана олимпийска шампионка на 31 с резултат 206 см, през цялата си кариера скачаше здраво над 2 метра

    Коментиран от #68

  • 68 Мдаа

    4 5 Отговор

    До коментар #67 от "Съдията Дред":

    Ето постиженията на Магучих на 22 години:

    Олимпийски игри: Злато и бронз
    Световни първенства:

    На открито: Злато, 2 х сребро
    На закрито: Злато, сребро

    Диамантената лига: 2 пъти победител във веригата, 1 път втора (общо 16 първи, 4 втори и три трети места)

    Световен атлетически тур: Първо място

    Европейско първенство: 2 х Златен медал

    Европейско първенство на закрито: 2 х Златен медал

    Няма дори да изброявам успехите й като младеж.

    СРАМ за българските атлети (легенди или активни), които киселеят за това какво било постижението на украинката.

    Коментиран от #75

  • 69 био

    1 7 Отговор
    Бг соц. кучки като тая развяват 15 см клитори от тестостерона, но сега лаят

    Коментиран от #81

  • 70 Име

    0 0 Отговор
    Интересно какво пият мъжете.
  • 71 Верно ли

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "1111":

    Международната боксова федерация потвърди, че Imane Khelif и Lin Yu-Ting са се провалили на тестовете за пола ДВА ПЪТИ, след като тестовете заключиха, че имат мъжки XY хромозоми.

    Лин не обжалвал решението, докато Келиф обжалвал, но по-късно оттеглил обжалването.

    А МОК продължава най-безочливо да лъже. Спортът, както и всички останало, е убит от сатанистите.
    Цялата система трябва да рухне, за да изградим нов нормален мирен и справедлив свят.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Фактолог

    5 0 Отговор
    Астмата направи много западни спортисти шампиони, но тъй като вече и това не им помага измислиха нови 33 пола.
    МОК е политически комитет на неофашисти използван основно срещу Русия.
  • 75 Ти си

    0 1 Отговор

    До коментар #68 от "Мдаа":

    Не ми давай само медалите а ми дай постиженията с които е завоювала тия медали ......
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Значи по ...

    2 1 Отговор

    До коментар #64 от "Мдаа":

    ...времето на комунизма от 1952 до 1988г., т.е от 9 (девет) летни олимпийски игри България има общо 151 медала - 37 златни, 62 сребърни и 52 -бронзови.
    От периода след комунизма от Барселона 1992г., до Токио 2021г., медалите са 14 златни , 25 сребърни и 30 бронзови т.е. за 8 (осем) летни олимпийски игри България има общо 69 медала или почти 2,5 по - малко , а по медали златни - 23 по - малко, сребърни -37 по- малко, и бронзови - 22 по - малко.
    Споровете са излишни ...комунизмът печели по всички точки.

    Коментиран от #78, #79

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #77 от "Значи по ...":

    Щe Ви кaжa нещо за онова време... В грaд Cтaнкe Димитрoв, ceгa Дупницa, нaпрaвихмe cпeциaлeн зaвoд зa cпoртни прeпaрaти. Oпaкoвкитe нa прoдуктитe имaхa мнoгo интeрecнa oлимпийcкa eмблeмa. Ocвeн зa нaшитe cпoртиcти, изнacяхмe зa цeлия CИВ и дoри зa CCCР. Рaзбирa ce, тaзи cтoкa никoгa нe ce пoяви пo aптeкитe.

    Коментиран от #80

  • 80 Ще ви кажа нещо ....

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    ...още по - интересно. Такива препарати се произвеждат и в Китай , и в САЩ, и почти навсякъде ... Например Фелпс светеше в тъмното и плуваше 5 сантиметра над водата като моторница ...оня ден друг американец подобри рекорда му на 200м., смесен стил ...най-вероятно зоби хапове на радиоактивна основа...ма нали е американец кой ти гледа.
    Та с две думи ...всички зобят ...ако спортистът е по - добър от друг , и двамата са допинг , по - добрият побеждава т.е. допингът е константа ( на някои обаче не им разрешават) , а променливите величини са качествата на спортиста, вида на допинга и разрешението от Фашингтон да играеш дрогиран...сега това е в много по - висока степен от преди . Така или иначе , качествата на спортиста са важни ...ако погледнем даже и в производството на допинг пак комунизмът печели по показатели ...в сравнение с днес.
  • 81 Може да ...

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "био":

    ...развява квото си иска , но има две деца ...алжирецът трудно ще забременее , даже май невъзможно е да го направи.