Last news in Fakti

23 Февруари, 2017 11:14 29 946 13

5 безумни идеи за автомобили

  • концепции-
  • автомобили
5 безумни идеи за автомобили - 1

Далеч не всички концептуални автомобили са предназначени за серийно производство. Някои от тях ни показват бъдещето на дадена марка, а други са просто израз на вижданията на някой дизайнер.

Сред многото прототипи има изключително красиви творения, но не са малко и безумните такива. Сега ви показваме пет доста противоречиви концепции на автомобили от миналото.

Volkswagen Colani5 безумни идеи за автомобили

Италианският дизайнер Луиджи Колани винаги се е славел със своите смели проекти. Този обаче надминава всички очаквания. През 1977 година той представя своето виждане за наследник на култовия Volkswagen Beetle.

Sbarro Autobau5 безумни идеи за автомобили

Автомобилите с тази емблема винаги са изглеждали странно, но тази концепция, дело на Франко Сбаро е върхът на сладоледа. Според мнозина Autobau е много красив прототип, но други го определят като безумен.

Chrysler Voyager III5 безумни идеи за автомобили

В началото на 90-те години на миналия век група дизайнери създават концепцията Voyager III. Според тях именно така би следвало да изглеждат в бъдеще високоскоростните бусове от бизнес клас.

Scion Hako Coupe5 безумни идеи за автомобили

Марката Scion винаги е правила по-различно изглеждащи автомобили, които в повечето случаи се характеризират с т.нар. ъгловат дизайн. Но концепцията Hako Coupe изглежда доста странно, дори и за вижданията на марката.

Citroen Karin Citroen Karin5 безумни идеи за автомобили

Преди години французите от Citroen бяха едни от законодателите в дизайнерско отношение, но и те имат доста гафове на тема дизайн, при това в силните си години. Една такава безумна концепция е тази пирамида на колела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марто

    16 4 Отговор
    Малееее, много са безумни, наистина. Но пък са интересни, повечето ги виждам за първи път.
  • 2 гощо

    16 3 Отговор
    Оранжавото Сционче бих го подкарал с кеф!!! Няма да ми е първата странна кола!

    Коментиран от #3, #5

  • 3 дабе

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "гощо":

    ...аз пък Sbarro Autobau, няма да ми е първата тоно така изглеждаща кола!
  • 4 кроко

    4 5 Отговор
    Бих си взел едно такова за бостанско плашило
  • 5 Боко

    16 4 Отговор

    До коментар #2 от "гощо":

    И аз бих подкарал сциончето!За мен е красив автомобил и даже бих казал ексцентричен.Прилича на ретро автомобил с модерна обвивка.А най-грозният автомобил е Фиат мултипла,абсолютната тоалетна чиния.

    Коментиран от #13

  • 6 Естет

    14 1 Отговор
    Мен пък сичките ма кефят - сигур съм яко сбъркан!!!
  • 7 1024

    5 1 Отговор
    citroen-чето прилича на нещо от blade runner.И scion-a също изглежда доста добре
  • 8 гост

    1 5 Отговор
    единствено ситроена е грозен
  • 9 Бай ХОЙ

    2 2 Отговор
    Цитроня кърти!
  • 10 некойси

    1 2 Отговор
    кой въобще ги е допуснал тези неща до проект?
  • 11 S-line

    2 3 Отговор
    На оранжевата "чудо"джантите са хубави.
  • 12 познаващ

    2 1 Отговор
    Крайслера е делима на две кола.Когато трябва предната част се отделя и става самостятелно автомобилче с малък двигател.При нужда се закача задната част с голям двигател и става голям ван.
  • 13 4х4

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Боко":

    Мултипла е всепризнат за един от най-грозните автомобили, обаче пък е толко удобен за каране,че мога да кажа един от най-удачните.Имаш чудесна видимост във всички посоки а и самият автомобил е изненадващо здрав. Голямо предимство е и че е 6-местен.
    Веднъж такси мерцедес отказа да ни вземе, защото бяхме 5 човека.Да сме си поръчали още едно такси за петия. Но се появи такси мултипла и само спря,явно ни беше преброил отдалече и предполагаше къв е проблема и ни взе. Е , как да наречеш такава кола грозна...