Новото Bugatti не е по-мощно, но е много по-бързо

12 Март, 2018 10:55
13 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 9107
Автор: Радослав Славчев

Женева, Швейцария. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Хиперкарът Bugatti Chiron най-накрая получи първата си специална версия. Тя носи обозначението Sport, но за разлика от специалната версия при Veyron, тази не е с променена мощност на двигателя.

Агрегатът е оставен без изменение. Той е осемлитров, W-образен шестнайсетцилиндров и разполага с четири турбокомпресора. Мощността му е 1 500 конски сили, а максималната скорост на автомобила е електронно ограничена на 420 км/ч.

Новото Bugatti Chiron Sport обаче е с 18 килограма по-леко от стандартната версия, като в конструкцията му е използвано доста по-голямо количество карбон. От въглеродни сплави са изработени дори джантите на колата.

Другите промени включват пренастроени кормилно управление и система за векторна тяга, както и по-твърди пружини. Резултатът е значително подобряване на управляемостта на автомобила.

От компанията споделиха пред журналистите в Женева, че са тествали иновацията на пистата в Нардо и тя е показала време на обиколка, което е с цели 5 секунди по-добро от това на стандартния модел.

Bugatti Chiron Sport ще бъде произведен в лимитирана серия. Цената на Bugatti Chiron Sport ще е 2.65 млн. евро, което е с 250 000 евро повече отколкото сумата за стандартния Chiron. От Bugatti заявиха обаче, че през 2019-а ще има и по-мощна версия.