Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 10:51 2 008 3

Новото Bugatti пристига в средата на тази година

  • bugatti-
  • chiron-
  • veyron-
  • mistral

Все още не се знае какво ще се крие под капака

Новото Bugatti пристига в средата на тази година - 1

Bugatti ще представи най-новия си модел и това ще се случи през следващите 4 месеца.На фона на вихрещите се слухове във форумите на ентусиастите, в които се спекулира с двигателя на новия автомобил, Bugatti запазва мълчание, отказвайки да коментира спекулациите. Въпреки това Никол Оже, ръководител на отдела за комуникации, разкри, че завесата ще бъде вдигната в средата на годината.

Потвърдените детайли са оскъдни, но е сигурно, че новото Bugatti ще разполага с двигател с вътрешно горене, макар и не W16, който задвижваше предшествениците му. Пенсионирането на 8,0-литровия W16 с четири турбини идва заедно с роудстъра Mistral и ориентирания към пистата Bolide. Това, което се крие под капака на предстоящия модел, е забулено в противоречиви доклади, вариращи от атмосферен 8,3-литров V16, разработен от Cosworth, до спекулации за по-малък двигател като V12 на Lamborghini Revuelto или V8 на VW Group. Съществува и възможност за изцяло нов двигател. Въпреки несигурността представителите на компанията потвърдиха, че следващото Bugatti ще бъде хибридно.

Главният изпълнителен директор на Bugatti-Rimac Мате Римак се закани, че наследникът на Chiron ще бъде "изумителен", с безпрецедентни характеристики и "силно електрифициран" задвижващ агрегат, съсредоточен около "много привлекателен двигател с вътрешно горене". Бившият директор по дизайна на Bugatti Ахим Аншайдт, който се пенсионира през 2023 г., изрази мнение, че новият модел ще бъде "още по-удивителен" от Mistral, демонстрирайки революционни пропорции, технологичен напредък и неочаквани иновации.

Усилията за проектиране на хиперавтомобила започнаха през 2021 г., отбелязвайки последния проект, ръководен от Аншайдт преди пенсионирането му. Франк Хейл пое юздите на дизайна. За разлика от Chiron, новото Bugatti се очаква да се движи върху свежо шаси, което потенциално ще повиши неговата ексклузивност отвъд ограничените производствени серии от 500 бройки за Chiron и 450 бройки за Veyron на неговите предшественици.

Погледът към новия модел беше предоставен при закрити врати през ноември 2023 г. по време на среща с партньори на компанията в Берлин, където бяха зърнати два автомобила. Въпреки че до световната премиера остават няколко месеца, доставките за клиенти са планирани едва за 2026 г. В момента Bugatti е съсредоточена върху приключването на производството на ограничени бройки за моделите Mistral (99 броя) и Bolide (40 броя), след неотдавнашната доставка на последния "стандартен" Chiron.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вълка

    5 1 Отговор
    Увийте ми две
  • 2 морския

    1 1 Отговор
    БМХ !!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.