Last news in Fakti

31 Март, 2018 09:30 8 819 78

Ето го новото петврато Audi RS5

  • audi-
  • rs5-
  • sportback
Ето го новото петврато Audi RS5 - 1

На автосалона в Ню Йорк се състоя световната премиера на Audi RS5 Sportback. В петата серия на инголщатци такава версия с пет врати се появява за първи път. Подобно на купето RS5 Sportback и тук се монтира битурбо шестакът от Porsche Panamera.

Ето го новото петврато Audi RS5

От стандартната версия иновацията се отличава по масивните въздухозаборници, предният и заден спойлер, дифузьорът, а така също и по овалните ауспухни накрайници. Базовите джанти на RS5 Sportback са 19-цолови, но се предлагат и по-големи.

Окачването е снижено със седем милиметра, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3.9 секунди. Под капака е монтиран 2.9-литровия V6 мотор от Panamera, мощността на който е 450 конски сили. Максималният въртящ момент е 650 Нм.

Ето го новото петврато Audi RS5

Пиковият момент е наличен в диапазона от 1 900 до 5 000 оборота в минута. Предава се и на четирите колела в съотношение 60:40 в полза на задната ос. Максималната скорост е 280 км/ч. При пробуксуване на предните колела, електрониката може да прехвърли до 85%, а назад - до 70%.

Срещу доплащане се предлага и спортен заден диференциал. Всичката информация за разпределението на момента се проектира на мултимедийната система. Адаптивно окачване, карбон керамични спирачки и волан с променливо отношение спрямо скоростта са още от опциите. Цените към момента не са ясни.

Ето го новото петврато Audi RS5


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    30 33 Отговор
    Убиеца на сякви Мки и АМГта

    Коментиран от #11, #15

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хахахахах

    27 18 Отговор

    До коментар #2 от "Хаха":

    Скапан скапан, колко да е скапан ВАГ? Толкова е скапан, че бие всички марки и рекорди по продажби. Толкова са скапани, че продават най-бързата кола в света. И едни от най-скъпите коли в света. Аз AMG за 1000000+ ДОЛАРА не съм виждал. АМГ което ускорява от 0 до 100 за 2.4сек няма. Амг с W16 двигател няма. АМГ с 1500кс няма. Да продължавам ли да изреждам какво още няма АМГ-то?

    Коментиран от #4, #12

  • 4 Цървули

    16 8 Отговор

    До коментар #3 от "Хахахахах":

    Продължавай да,в същото време 80 процента от детайлите при Vorsprung durch facelift са заменими с другите конфекции-Шкода,Сеат,ама то акъл малко се иска!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Хахахахах

    19 13 Отговор

    До коментар #4 от "Цървули":

    Хахах ми нали всички тея марки са ВАГ бре умнико. ВАГ са 12 марки, от които 4 са едни от най скъпите в света, 2 са най-бързите в света. Мерцедес какво имат? Само мерцедес. АМГ е тунинг компания, както и брабус. Като махнеш мерцедес 124,123, всичко друго е кенеф с репутация. Мерцедес и БМВ бяха мярка за качество преди 20 години когато бяха само те. Сега на последния конкурс кола на годината победител при луксозните коли стана ауди А8. Мерцедес изобщо го няма. МL- а го водят за най-чупливия автомобил. От както съществува класацията кола на годината мерцедес е печелил един единствен път с модела 240Д. Защо ли? На 24ч на ЛьоМан мерцедес изобщо не фигурира. Защо ли? Последните 7 състезания които се провеждат през 2години победител е Ауди. Да не се напрягаш толкова това са последните 14 години няма кой да ги бие. Айде отивай да лягаш.

    Коментиран от #6

  • 6 Гтгт

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "Хахахахах":

    Добре си го казал !
  • 7 Антон

    11 4 Отговор
    Виж сега да ти кажа, за някои от нещата си що годе прав но за други си в голяма заблуда. Някои от тези марки на ваг са изключително бутикови.
    И като намесваш а8 само ще ти кажа какви са статистическите данни:
    За 2017 в европа са продадени 5887 ауди 8, за съшата 2017 новите ес класи , които са продадени са 14 575 бр!!
    За 2017 год. в щатите са продадени 3127 нови ауди а8, за същия период новите ес класи които са продадени там възлизат на 15888 бр!!!
    Едната ми кола е от топ марките на ваг, излезла буквално преди ололо 1 год. Но такива изказвания като твойто, това не става, онова не става, това е най-доброто друготе са дървета, изглеждат и звучат несериозно.

    Коментиран от #8

  • 8 Хахахахах

    9 12 Отговор

    До коментар #7 от "Антон":

    Къде видя да казвам, че Ауди е най доброто? Няма най-добра кола. Просто отговарям на глупавия "хейт" на предшественика по-горе. В интерес на истината съм фен на ВАГ, но не и на ауди. А относно продажбите, ми от 10тина години Мерцедес и БМВ продават името, не колата. След като паднаха толкова ниско,,че Рено да им прави двигателите, какво да говорим. Отдавна Мерцедес и БМВ не са критерии в автомобилостроенето.

    Коментиран от #26

  • 9 Golf R

    7 13 Отговор
    VAG е номер 1

    Коментиран от #10

  • 10 ABV

    11 16 Отговор

    До коментар #9 от "Golf R":

    vag... СМЪРДИ НА МИЗЕРИЯ ....И САЖДИ.!!!!!
    А и на селяния....ама БЪЛГАРСКА НАТУРАЛНА!!!

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ABV

    8 11 Отговор

    До коментар #3 от "Хахахахах":

    А още един ....ОСМЪРДЯН... ВАГ....С КАЛ ПОД НОК...ТЕ!!!!пак ПРОЧЕТИ и леи акъл...тук,но за предпочитане у вас пред дебело...зата...тук не....НЕКОМПЕТЕНТЕН

    Коментиран от #14

  • 13 Японеца

    5 10 Отговор
    Ваг правят уникални RS, S, Panamera, Cayeene, Lamborghini and ect!
    Но, само ново, всичко останало е маркетингова мъгла!
    Кенефи, конфекция и еднакви чаркуляци!
    Вагинска му работа, всичко еднакво!
    Скъпите коли харчат и бензин и масло!
    В БГ са единици каращи стари и над 400к.с. коли!
  • 14 Хахахахах

    6 6 Отговор

    До коментар #12 от "ABV":

    Не знам дали съм компетентен, но ти със сигурност си неграмотен. А дали трябва да чета или не не знам, ама ти със сигурност трябва да четеш. Ако можеш де. Щото като те гледам как пишеш, представям си как сричаш. Знаем че ви е яд, че ВАГ са производител номер едно в света. Знаем че не можете да преглътнете истината. А на тебе като не ти харесва нещо защо трябва да го плюеш? Просто подмини. Ама типичния ганьовски манталитет трябва да се прояви. Селяндура не може да не се изцепи като ч*кия на мокър пясък. Айде отивай да доиш кравите, че ще хванат мастит

    Коментиран от #43

  • 15 Ронин

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо":

    Не го квалифицирай погрешно- те са мъртвородени...
  • 16 Golf R

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "ABV":

    А бе май ти смърдиш на мизерия и сажди! Аз съм доволен,имам 3 автомобила от VAG group и съм си доволен "ГРАЖДАНИНО" натурален български
  • 17 Plameni

    5 4 Отговор
    Правилно е да сравняваш ВАГ с DAIMLER AG,а Mercedes с Audi, Porsche, Bugatti ,VW При теб е 12 срещу 1
    Сравняваи примерно Audi с Mercedes
    Audi A8 бил класиран на първо място за най-предпочитан,а Mercedes S клас за най- продаван.
    Bugatti за най-бърз и най-скъп и с най-голяма загуба за всеки произведен 6,27 милиона.
    AMG за над 1 милион не си бил чувал, aми скоро ще и го видиш .АМG Project one хибрид 1600куб.1100кс. С най-ефективния и с най-високия коефициент на полезно действие бензинов двигател в света взет от Формула 1 ,а между другото Audi къде са в най-високо технологичното състезание с автомобили Формула 1.
    Мерцедес се оттегли от моторния спорт в отговор на катастрофата в Льо Ман през 1955 г.с 83 загинали.Имат победи на Льо Ман като отбор и като достовчик на двигатели.
    А сега по темата Audi RS 5 0-100 3,9 с. 450кс. максимална скорост 280 км/ч.
    Mercedes AMG GT 4-Door 0-100 3,2 с. 639кс. максимална скорост 315 км/ч.

    Коментиран от #18, #21

  • 18 Хахахахах

    2 7 Отговор

    До коментар #17 от "Plameni":

    Хахахахх@хха ще ме умориш от смях. Аз не съм видял някой от тея знаменитостите да слизат от ескласи амг-та. Все са ламбо, бентлита, поршета. Виж колите на най-богатите в света. Виж и победителите на ЛьоМан. Мерцедес за над милион долара/евро, няма, няма и да има. Хибрид взет от формула едно? Ти луд ли си? Какво ми сравняваш това ауди с 6,3 литров двигател? Къде са даймлер в сеета къде са ВАГ? Едните почти фалираха, другите в най-голямата криза купуват големи марки като Порше, Вентли. Толкова са големи от Мерцедес, та затова Рено ще им прави двигателите. И на Ауди за какво им е да ходят в Ф1? Техния двигател е в най-бързата кола в света. Във Ф1 са марките дето не могат да си продават колите, и там с рекламата изкарват пари. Нито двигателите са нещо кой знае колко мощни, нито са нещо кой знае какво. 1,5 литрови, изцедени до последно по 250-300кс за по едно състезание и в коша. Ако изобщо изкара едно състезание. Мина времето много отдавна когато мерцедес беше истински автомобил. Тази ера приключи със спирането на моделите 124 и 123. От там на сетне всичко е слава без покритие.

    Коментиран от #20, #22, #37

  • 19 Драйвъра

    2 3 Отговор
    С моето Москве тва Ауди ши го напрая на две стинки...........
  • 20 Plameni

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Хахахахах":

    Отново не сравняваш определена марка , а всичките срещу Мерцедес .Богатите карали само Bentley, Lamborghini, Porsche и незнаеш , че Mercedes имат алтернатива на всичките ,пример: Bentley Continental GT 150-200х.Евро -Mercedes S 65 AMG 350-400х.Евро , Bentley Mulsanne 350-400х. Евро- Mercedes S600 Pullman Designo 700х . Евро , a при модела Mercedes S 600 Maybach Pulman GUARD VR10 цената достига 3000000 Евро. Mercedes G65 AMG Maybach се продава за 1200000 Евро Mercedes Project One 2300000 eвро.
    VW AG продава на огромна загуба всяко едно Bugatti.
    За двигателите на Renault 1,5 които Mercedes използват мога да кажа , че бяха класирани за най-добър дизелов двигател до1500куб. Infinity QX използва двигател на Mercedes .Взаимна изгода.
    Формула 1 няма да коментирам там си личи много ясно колко си "запознат "
    Надеждността на автомобилите на ВАГсъщо няма да коментирам , само ще кажа че Auto Bild ги сложи на първа страница с заглавие: Сервизът е моят дом.

    Коментиран от #25

  • 21 Антон

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Plameni":

    Това четиривратото амг гт на мерц трябва да го сравняваш с Ауди 7 рс
  • 22 Антон

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Хахахахах":

    Недей да се изказваш че тези от ф1 си правят реклама защото не им се продават колите.
    Отиди да си поръчаш нов Макларън да видиш колко време ще го чакаш. А ако искаш да мине през отдела им MSO ще останеш много изненадан за сроковете.
    Мерц не са върха на сладоледа ама някак си токова супер лативи за ваг. Виж примерно новата на панамера инфотейнмънр дисплея и го сравни с този на новото Бентли. Почти едно към едно като екран и менюта.
    Виж на едно ламбо бутоните на централната конзола и направи аналогия с Ауди.
    Виж новото ирис вътре и ми кажи от коя кола намираш прилика
    Може и да бъркам ама ще ми кажеш ли на колко си години, мисля че си на не повече от 22-23 .

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Хахахахах

    1 5 Отговор

    До коментар #22 от "Антон":

    Много грешиш. На 38 съм. Много ясно че ще имат сходства и прилики. Нали всички са под една шапка. ВАГ. Не използвам суперлативи за ВАГ,, и те имат много недостатъци в последните години, но в сравнение с другите са малко по добре. И колко ще чакам за макларан? Няма да е много. Колко макларана видя по улиците? Обикалям из цяла Европа и не съм ги виждал никъде..

    Коментиран от #36

  • 24 Антон

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Антон":

    Не ирис а урус на ламборгини
  • 25 Хахахахах

    2 4 Отговор

    До коментар #20 от "Plameni":

    Хахахаахха ама страшни вицове разправяш. Сервиза бил техен дом. Лелееее. Затова ли от TUV, едва ли знаеш какво е това дават мерцедес ML за най трошлива и не надеждна кола. Мерцедес и то E-clas печели първо място само за колите до 2 години. От там на татък порше 911 и Ауди. Айде за Ф1 ми обясни като толкова разбираш. Какви двигатели използват, с какво гориво ги захранват? Колко са големи? С каква мощност? Ама май изобщо си нямаш идея. Нито двигателите са обикновени, нито горивото е бензин, нито са кой знае колко мощни. Напиши в нета колите на най-богатите и виж сам колко мерцедеса ще видиш. Нито един.
  • 26 Бухахахахахха

    5 6 Отговор

    До коментар #8 от "Хахахахах":

    Рено не правят двг-та на МБ.Дават им едни рахитични за баничарките.Ауди в днешно време какво е?Здраво ли е колкото колите им отпреди 10години?Това кой какво продава с име или без няма значение.Знаеш ли,че този толкова нов модел на Ауди,БМВ М4 го бие отвсякъде.М4 е модел отпреди 2-3 години.Кой викаш,че продава с име?Не казвам,че Ауди е лоша марка,напротив.Виж статията за Бугати което е победено от Кьонигсег та това за най-бързата кола го пропусни.От това което мислиш,че в Ф1 от 1,5литра вадят 250-300к.с.показва колко си бос по темата.Толкова се вадят в WRC.В формулата са много повече.Пагани Зонда с какъв двигател е,че не се сещам?.....Мерцедес АМГ.Колко ли струва това Паганини,че не се сещам.Защо не взеха ДВГ от Ваг?АМГ с ДВГ на Рено няма.Не се притеснявай,съвсем скоро толкова мразените от теб Рено,заедно с Нисан ще изместят Ваг от челното място по продажби.Може и вече да е факт докато пиша.И между другото в луксозния клас(S-класа,Ауди А8,БМВ 7) винаги МБ са задавали посоката.

    Коментиран от #27, #28, #46, #47

  • 27 Хахахахах

    4 6 Отговор

    До коментар #26 от "Бухахахахахха":

    Личи си колко знаеш. Всички двигатели влизащи в малолитражния клас на мерцедес ще се правят от рено. Мерцедес ще си правят само големите двигатели. А относно Ф1 от 2014та г двигателите са 1,6литрови, 6 цилиндъра,с турбокомпресор и до 15000оборота. Кво ВРЦ кви пет лева? Бугати е най-бързата кола серийно производство!!! Таз другата е далеч от серийното производство. Информирай се малко преди да пишеш тъпотии.

    Коментиран от #29

  • 28 Хахахахах

    4 4 Отговор

    До коментар #26 от "Бухахахахахха":

    Ти кога видя гонка с това ауди и бмв м4? Хахаха може само да ти се иска. Това е друг въпрос.

    Коментиран от #30

  • 29 Бухахахахахха

    4 2 Отговор

    До коментар #27 от "Хахахахах":

    Всички малолитражки за баничарките.Казвам ти,че в ВРЦ вадят толкова коне които си писал.В Ф1 конете са много повече.Карай си шкодата и не се впрягай толкова.

    Коментиран от #32

  • 30 Бухахахахахха

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Хахахахах":

    Има една немска телевизия но на село как да разбереш?Там има обиколки,времена,пилот който ги тества и други неща които няма как да разбереш.

    Коментиран от #31, #34

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хахахахах

    1 3 Отговор

    До коментар #29 от "Бухахахахахха":

    Колко баничарки мерцедес видя бе пъпчивко? Малолитражен двигател е до 2,0л 2,2л.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ВАГ

    2 0 Отговор
    Тази година и Ауди и БМВ и Мерседес излизат с този зелен цвят за спортните си седани :)
  • 36 Антон

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Хахахахах":

    Това че ни си виждал макларън нищо не значи. Като виждаш из цяла европа фиести, пежа и голфове какво значи - че са хубави коли щото много го карат ли.
    А за макларъна бая ще почакаш ако искаш да си го купиш по твоя конфигурация. Те тука из България ги карат вече, иди разгледай скъпарските им предградия особено по лондон и швейцария и ще разбереш.

    Коментиран от #39, #40

  • 37 Селянина.

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хахахахах":

    Винаги е имало скъпи автомобили правени от Мерцедес.Щом ще сравняваш ламбо,bentley,porsche с трите лъча тогава вадя едно Пагани Зонда която струва тройно колкото тях и се прави в лимитирана серия малко хора в света карат това чудовище.Сърцето му е немско нищо ,че колата се прави в Италия.

    Коментиран от #38

  • 38 Хахахахах

    3 4 Отговор

    До коментар #37 от "Селянина.":

    Оле майко, сега па двигателя на Пагани бил немски. Пфффф абе като пишете нещо поне си проверете информацията. Двигателя си е на Пагани. V12, 6.0 408/739кс 7.0 V12 (550 к.с.) 7.3 V12 (505-688 к.с.) ето ти двигателите.

    Коментиран от #42, #48

  • 39 Хахахахах

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Антон":

    Я гледай какво пише за макларън!
    Производството на колата започва през 1992 г. и завършва през 1998 г., като са произведени общо 106 броя.
    Верно доста ще почакам. То няма кой да ми го произведе. Ама така е като няма информация се приказва на изуст.
  • 40 Хахахахах

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "Антон":

    Малка корекция. Сега видях че са изкарали нов модел миналата година. Има едно НО! Ще бъдат само 500 бройки, ще се правят на ръка, и струват 350000евро. Нормално е да се чака. Ама на цена има доста да гони. На вид не е лош обаче.
  • 41 vasik atanasova

    1 2 Отговор
    КЪРТИ МИВКИТЕ
    УАУ
    А ВЪТРЕ ИНТЕРИОРА МУ УБИЙСТВЕН
    ПРЕДСТАВЯМ СИ И КАКВА МУЗИКА ИМА
  • 42 Менсфилд

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Хахахахах":

    Провери си ти инфото.На Пагани са ама не баш.Чудех се какво е общото между Пагани и АМG.Ако се сетиш пиши.

    Коментиран от #44

  • 43 ABV

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Хахахахах":

    Сричам защото модератора ще ме изтрие...РАЗБРА ЛИ а по стичките ще развереш...ама не и ти ..акъл се иска.А за най-големият авто производител НЕЛЪЖИ простолюдието фенове на ваг....РЕНО е той.Лъгаха години наред ,но тази вече чашата преля като писаха 200 000 камиона сред колите.Типично ваг стил.За инфо 2017 пак излъгаха с 800 000 коли във Франция,че са продадени,а ги намериха по складовете.Тогава се размина.ВАГ ....лъжци за НАИВНИЦИ.Чети и се ОБРАЗОВАЙ.тИПИЧЕН ВАГАДЖИЯ...ПРО....СТ И НАИВЕН БЕЗ ДОСТОИНСТВО...ТЕ ГО ЛЪЖАТ ТОЙ ГИ ХВАЛИ.ЕВАЛА

    Коментиран от #45

  • 44 Хахахахах

    0 3 Отговор

    До коментар #42 от "Менсфилд":

    Хахаахха четете бе хора. Напиши Пагани Зонда и виж какво пише е уикито. Двигателя си е на пагани!!!
  • 45 Хахахахах

    2 3 Отговор

    До коментар #43 от "ABV":

    Те понеже рено нямат камиони и не ги слагат в тея бройки. Хахахаахах леле колко си заблуден. Я иди във Франция и брой да видиш колко рена и колко ВАГ автомобила ще видиш. Като цяло колко немски автомобила ще видиш. Всичките таксита във Франция са Мерцедес, Ауди, Бентли има, Филксваген, Бмв. Нито Рено, нито Пежо, Нито Ситроен. А рено станаха първи за миналата година благодарение на Митсубиши!!! И няма Рено! Има Рено-Нисан-Митсубиши!
  • 46 Хахахахах

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Бухахахахахха":

    А относно това Ауди и М4 абсолютно еднакви характеристики имат. И двете от 0 до 100км/ч ускоряват за 3,9сек. Аудито е 450кс с 600Nm. М4 е 460кс с 600Nm. Аудито е 2,9 литров 6 цилиндъра с турбо компресор и кулер. М4 е туин пауър турбо 3,0литров 6 цилиндъра. Само че Аудито е 4х4,М4 е само задно. От това можеш да си направиш заключение кой кого ще бие. Ама малко вероятно си запознат като гледам какви ги дрънкаш.
  • 47 Хахахахах

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Бухахахахахха":

    Има едно М4 500кс разликата в ускорението му е една стотна! От 0 до 100 за 3,8 сек. Това е от значение само и единствено на драг рейсинг!!! На улицата това няма как да го забележи и най-зоркия поглед.

    Коментиран от #49

  • 48 Plameni

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Хахахахах":

    Двигателите на Pagani Zonda са на Mercedes М120 доработени от АМG. Провери си информация ,защото от това което си писал няма нищо вярно.
  • 49 Бухахахахахха

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Хахахахах":

    Вече взе да се излагаш.Гледаш едно ускорение и това е.Кажи ми една писта която е права от начало до край.Нещо за завой да си чул?Скорост на влизане в завой,скорост на излизане?Язък,че казваш си на 38год. а в главата ти едно ускорение до 100км.и нататък бос та чак гол.Направо голтак.Не ми се спори с такива екземпляри.Гледай шкодичката да е добре пък след време може и нещо над Фабия да си вземеш.Нов внос от Италия на 300хил.км.

    Коментиран от #50, #52, #56

  • 50 qqqqqqqqqqqqqqqqq

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "Бухахахахахха":

    Той не кара шкода , а ибиза 1,6 98г , но много запазена.

    Коментиран от #53

  • 51 Селянина.

    1 1 Отговор
    Леле наистина е прост човек и само се излага, после как да уважаваш ваг феновете щом има индивид като този:д.

    Коментиран от #54

  • 52 Хахахахах

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "Бухахахахахха":

    Прост си та те боли корема. Официални технически характеристики знаеш ли какво е? Явно не. Ти за 1/4 миля да си чувал? Явно не си. А що се отнася за писта със завои както казваш с това м4 нямаш шанс пред аудито. С това задно ще има да се мъчиш да го гониш. А каква кола карам това няма как да знаеш. Бъди сигурен, че е по нова от твоята. И бъди сигурен че не е Шкода. Шкода може би караш ти, ама от тея 120L. Айде отивай да пасеш кравите че ще прегорат.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Путин Властелин

    1 1 Отговор
    Ладата е по-хубава и бърза.
  • 56 Хахахахах

    2 1 Отговор

    До коментар #49 от "Бухахахахахха":

    Сега ще ме убеждаваш, че една кола със задно предаване ще даде по-добро време от кола 4х4 ли? Това ми е достатъчно да разбера какъв капацитет си. Трябва да си многи зле, за да го вярваш това. Хахахаха ще ме умориш от смях. Дечкоооо, дечко, количките дето си играеш на площадката нямат нищо общо с колите на пистите.

    Коментиран от #57

  • 57 Plameni

    1 1 Отговор

    До коментар #56 от "Хахахахах":

    Christian Menzel в Fast Lap по auto motor sport channel тества същото Audi RS 5 .Беше много разочарован. BMW M4 и Mercedes C 63 AMG дадоха с 2-3 сек.по добро време за обиколка от Audi RS 5.
    В Cars.co.za.можеш да видиш същия резултат при ускорение на 1/4 миля. BMW M4 и Mercedes C 63 AMG със задно предаване са по-бързи от Audi RS 5 Quattro.

    Коментиран от #58

  • 58 Хахахахаххахаахах

    1 3 Отговор

    До коментар #57 от "Plameni":

    Хахаахахах ти сериозно ли? Кажи честно. Амг го остави. Там не са равностойни с това ауди. Но м4 има с 50Nm по малко, и ще ме убеждсваш, че 1/4 миля ускорява по бързо? Хахахаахах але па на обиколка това няма шанс да се случи. Самото естество на задвижването говори само по себе си. Няма автомобил с предно или задно задвижване да е по- бърз и стабилен в завоите от автомобил 4х4. От това, което ми казваш или тоя нарочно не е карал аудито на макс, или гумите на аудито не подбрани правилно. Това все едно да ми кажеш, че една кола със задвижване само на една ос, е по-проходима от същата кола 4х4. Направо е смешно. Но за едно се оказа прав. Има Пагани с АМГ двигатели. Няколко модела са. Но от всички модели са продадени по 5-6 до 10тина бройки,за по 350000 долара.

    Коментиран от #59

  • 59 Plameni

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "Хахахахаххахаахах":

    За автомобил само със задно предаване да е печелил най- тежкото рали Париж Дакар чувал ли си. Аз съм чувал.За тракция, мощност, контрол ,тегло чувал ли си.Тези и други фактори могат да бъдат много по-важни за добър резултат от 4х4

    Коментиран от #60, #61

  • 60 Хахахахах

    2 2 Отговор

    До коментар #59 от "Plameni":

    Да, а ти чул ли си на това М4 как му е разптеделена тежестта? 48% от зад, 52 от пред. Я сега прочети как се предава задеижването на това ауди. В нормално състояние е 60% на предни, 40 на задни колела. При нужда може да стане обратното. И да чувал за автомобил със задно да печели. Пежо. Но има ли нещо общо това пежо с всички други? То и камаз почти всяка година печели, но какво от това? Тези автомобили няма нищо общо с тези, кото можеш да видиш по улиците. То и Ф1 е със задно, ама окачването няма нищо общо с това на колите. Там са спойлери, антикрила хиляди неща изчислени до последния детайл. Махни един от тези компуненти и гледай какво става.
  • 61 Хахахахах

    1 2 Отговор

    До коментар #59 от "Plameni":

    А относно мощността, при това ауди и М4 макс въртящ момент е в полза на аудито. От там веднага става ясно че ще ускорява по-бързо. Има едно м4 с 500кс там максималната скорост ще е по-голяма. А амг с тоя 6,3 литров V8 битурбо двигател 500+кс е неравностойно да го мериш с това ауди.

    Коментиран от #62

  • 62 Plameni

    0 1 Отговор

    До коментар #61 от "Хахахахах":

    От всеки твой коментар личи колко си некомпетентен. Mercedes C 63 AMG е с 4,0 л.обем и , ако можеш ми отговори , защо най-бързите автомобили на Нордшлайфе са със задно предаване. Radical SR8LM и Porsche 911 GT2 RS

    Коментиран от #63

  • 63 Хахахахах

    1 3 Отговор

    До коментар #62 от "Plameni":

    Ох ама ти си мистър компетенция. Значи ще сравняваме дори и 4,0 литров V8мак с 2,9 V6? Супер си. Компетенция от класа. Дай да го мерим това амг с 1,8Т ако искаш да си доволен, че амг-то е по-бързо. Това амг го сравнявай с М5 Е60!!! Да видим тогава какви ще ги дрънкаш. Я кажи сега на поршето къде му е двигателя? Я май от зад! Защо ли? На тоз радикал каде е двигателя? Я чудо, от зад!!! Защо ли? На ламбото къде му е двигателя? Я и там чудо, от зад. На Астън Мартин къде са му скоростите? Я гледай ти от зад. Защо по дяволите тея инжинери ги слагат от зад? Айде спирай се вече, че корем ме заболя да се смея.

    Коментиран от #64, #66

  • 64 Plameni

    2 2 Отговор

    До коментар #63 от "Хахахахах":

    Автомобилите не ги сравнявам аз , а ги сравняват различни телевизионни предавания .Просто ти отговарям,че автомобил със задно предаване може да бъде по- бърз от автомобил 4х4 , защото твоя капацитет не може да го проумее.
    Пежо в рали Париж Дакар участват с автомобил които не е 4х4 .Пак си с грешка.Верен отговор: Шлесер
    Болидите в Формула 1не били нищо особено с 250-300 к.с.Отново грешка. Верен отговор: 900к.с.+
    ВАГ производител номер едно .Отново некомпетентност. Верен отговор: Тойота:
    Рено доставяли малолитражните двигатели до 2-2,2л.на Мерцедес .Отново грешка 2,0л.с 380 к.с.не знам Рено да са произвеждали.
    Не си видял знаменитости да слизат от Мерцедес нито един. Да не си сляп . Министри, президенти ,шейхове , баровци ,селяни
    По - добре спри да пишеш както ти го писаха и други ,защото започваме да си мислим ,че всички от групата на ВАГ са толкова некомпетентни.
  • 65 Хахахахах

    1 2 Отговор
    Ф1 900+ ама от преди 4 години!!! Виж болида на Хамилтън с който стартира през 2014-2015г 1,6 литов V6 ограничен до 150000об и само 161кс. Мерцедес W05. Напиши в нета колите на най богатите и виж сам. А тея дето сравняват 4,0 литров битурбо V8МАК с 2,9 V6 са по- празноглави и от тебе. За пежо ти си в грешка!!! Чети пише го! Мини купър също пускат бъги със задно!. Чети пише го!!! ВАГ само за миналата година не са първи, а втори!!! И то с минимална разлика! Чети пише го!!! Тойота са на трето място! Чети, пише го!!! Всички двигатели на МБ на Ц-класа, А-класа, Б-класа, ще се правят вече от рено! Чети, пише го!!! Няма как за всяко нещо да ти пускам линк, защото онзи дет се прави на модератор ще го изтрие. Нали си мистър компетенция търси си ги сам. Аз поне когато нещо сбъркам си го признавам. Бъди поне малко мъж и си провери инфото, да видиш колко ти е оскъдна информацията. И да се върнем на Ф1 от 2014г всички болиди ги ограничиха от към мощност. Оборотите са до макс 15000. Не като преди 25000. Мощността също е драстично ограничена!!! До 2014 двигателите бяха V8, 2,4-2,8литрови. От 2014та са 1,6литрови с компресор!!!
  • 66 bobo

    2 1 Отговор

    До коментар #63 от "Хахахахах":

    А твоята ибиза 4X4 ли е или предно , но с двигател и скорости отзад?
    Limited edition.

    Коментиран от #67

  • 67 Хахахахах

    0 3 Отговор

    До коментар #66 от "bobo":

    Аз карам мерцедес иби са ти.

    Коментиран от #70

  • 68 qqqчччч

    3 0 Отговор
    15000 оборота ,но само 161 коня????????? На теб ти липсват не само елементарни знания за коли и механика , но и всякаква обща култура.
    Трагедия.

    Коментиран от #69

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 бобо

    2 1 Отговор

    До коментар #67 от "Хахахахах":

    Знам какво караш -превозно средство с една конска сила ,впрегната отпред.
  • 71 Хахахахах

    0 2 Отговор
    Извинявам се за обръщението. Идиот е тоя дето пише характеристиките на болидите. Пише само данните на допълнителния ел двигател. Който е толкова 161кс
  • 72 smeh

    3 3 Отговор
    Забавно е, когато четеш хора роптаещи срещу мерките да се ограничат стари и неподходящи гуми, да говорят за фрикция, времена и скорост в завои. Нито колите, за които спорите някога ще ги карате, нито времената, които коментирате някога ще ги достигнете.

    Като човек, каращ кола "превишила" мощността и нютоните си за единият предавателен мост който има, ще кажа, че от тук нататък винаги ще предпочитам 4x4 за performance. На мокър и леко износен асфалт, какъвто е 90% по родните ни пътища дори чисто нови гуми най-висок клас не помагат да се запази динамиката, която имам в идеални условия. Така, че пистата е едно, а реалните родни условия съвсем друго - за себе си вече знам, кое е по-доброто.

    Коментиран от #75

  • 73 qqqчччч

    2 1 Отговор
    Power 760–850 horsepower (570–630 kW).Не знаеш къде да гледаш ,а и нямаш представа да предположиш.
    Пич, не е за теб да коментираш мпс-та .Виж каруци , да .
    Айде на мегдана или по-добре обратно в училище да вземеш физика за 6 клас !!!!!!!!!!!

    Коментиран от #74

  • 74 Хахахахах

    1 1 Отговор

    До коментар #73 от "qqqчччч":

    Пич можеш да кажеш само и единствено на теб самия! За каруци можеш да говориш ти. Единственото което съм сбъркал е конските сили. Всичко друго е така. Двигателите са си 1,6литрови с турбина. Просто информацията, която съм чел от три места две от чужди сайтове даваха едно и също! 120kw и 161кс. Да ама одеве намерих статия за розберг в която се казва точно колко коня е двигателя. И там пише, че има допълнителен ел двигател с 161кс мощност. Всеки може да бъде заблуден и да сгреши. Важното е да може да си признае.

    Коментиран от #76

  • 75 Хахахахах

    1 1 Отговор

    До коментар #72 от "smeh":

    Нали знаеш? Лисицата като не стигнала гроздето казала, че е кисело.
  • 76 Plameni

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "Хахахахах":

    Много грешки станаха.

    Коментиран от #77

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.