Last news in Fakti

25 Март, 2024 10:45 2 975 7

Последното R8 слезе от поточната линия

  • audi-
  • r8-
  • rs

Колата е жълта на цвят с 20-цолови джанти

Audi R8 официално достигна края на своя път. Макар да се спекулира с потенциален електрически наследник, традиционният R8 с двигател с вътрешно горене, обхващащ само две поколения, посрещна своят последен екземпляр. Окончателното сглобяване на този емблематичен автомобил се извърши в завода на Audi в Бьолингер Хьофе край Щутгарт - събитие, на което стана свидетел Top Gear. Показаното R8 бележи края на ерата на "разумния суперавтомобил" на Audi.

Излизайки с гръм и трясък, този модел с мощност 612 к.с. "Performance quattro Edition" може да се похвали с жълта боя "Вегас", бронзови 20-цолови джанти и външен карбонов пакет. Въпреки етикета си "разумен", R8, задвижван от 5,2-литров V10 с естествено пълнене, не се подчиняваше на конвенциите.

Въпреки че този конкретен модел няма да бъде продаден на клиент, той ще намери дом в Audi Tradition, където ще може да се наслаждава на спокойно, музейно съществуване.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Копърка

    10 8 Отговор
    Някой бакшиш си го е поръчал, в жълто.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шофера

    13 1 Отговор
    Мммдааа, както се казва "последния мохикан" - 612 к.с. 5,2-литров атмосферен V10, класика. Жалко че е последния.
  • 4 Електрически боклоце

    6 0 Отговор
    Скоро ще свърши ерата на 4,5,6,8,10,12 цилиндровите двигатели и ще започнат да се бълват тези електрически безхарактерни кочинии или ако има ДВГ в най добрия случаи 3 цилиндров хибрид.Имах надежда в американците но като видях доджа от 6.4 направо на ток и вече съм тотално отчаян.

    Коментиран от #5

  • 5 Баварец

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Електрически боклоце":

    И аз имах надежда за човечеството, но като видях, какво си написал и си мисля, че нямаме шанс!

    Коментиран от #7

  • 6 Трифонов

    3 0 Отговор
    Време е автомобилите да се развият нанякъде по-радикално. Факт. Но концепцията на електромобил на батерии, монтирани в пода от сегмент С с маса 1.8 тона, е по-скоро някаква междинна фаза, отколкото устойчива тенденция. Просто не са достатъчно функционални, за да си гарантират век и повече съществуване. Както ДВГ успя. Така че в следващото десетилетие очаквам електромобил, чиито мотори се задвижват по някакъв друг начин. Ако такъв не бъде измислен, и през 2030 по пътищата на света съотношението между електромобили и ДВГ ще е точно такова, каквото е и днес.
  • 7 Електрически боклоце

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Баварец":

    Гледам че и ти си фен като мен на баварците да те отчаям ли още малко 😃😃😃.Другото поколение на 3 серия няма да има модели със 6 цилиндров двигател освен М3 но и той ще бъде хибрид😕