Last news in Fakti

13 Май, 2018 19:16 1 114 1

Крадци от заложна къща остават в ареста

  • грабители-
  • заложна къща-
  • затвор
Крадци от заложна къща остават в ареста - 1

Двамата грабители от заложна къща“ Кеш“ в Пазарджик Иван Куртев и Димитър Асенов остават в ареста, след като пловдивският Апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение на колегите си от Окръжния съд в Пазарджик.

Магистратите приеха, че има реална опасност Куртев и Асенов да се укрият или да извършат друго престъпление, а мотивите за това са криминалните досиета на нападателите. Единият има 19 присъди, а другият-16, някои от които за посегателства върху чужда собственост.

Прокурорът по делото представи доказателствата, уличаващи двамата рецидивисти в грабежа, които са се осмелили по обяд на 1 май да извършат грабеж на заложната къща. Обектът се намира на гърба на сградата на Областната дирекция на МВР в града, където постоянно има дежурен полицай.

Първи в заложната къща нахълтал Куртев, който заплашил служителката вътре Р.И. че ще я застреля, макар че бил с голи ръце, и отмъкнал 4 златни гривни и още толкова златни синджира. Двамата са наблюдавали жената известно време и дори се снабдили с маска за нападението, уточни държавното обвинение. Веднага след обира бижутата били продадени скоростно, като целта им била да се снабдят с пари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Public Owner Sofia skin head 88

    1 1 Отговор
    Ако имаше държава на място изобщо нямаше да има заложни къщи, но след като има, правилното възмездие за извършителите специално на това "предстъпление" е да бъдат наградени. Да си вземеш от крадеца и грабителя каквито са заложните къщи и казината например не е неморален акт. Подкрепям напълно.