Last news in Fakti

23 Февруари, 2024 12:37 1 119 6

Ясен Тодоров: Имахме сигнали за нарастваща агресия в затворите още преди месеци

  • ясен тодоров-
  • агресия-
  • убийство-
  • затвор

Според председателя на Синдиката на служителите в затворите пестенето от заплати нарушава сигурността

Ясен Тодоров: Имахме сигнали за нарастваща агресия в затворите още преди месеци - 1
Снимка: shutterstock

Основната грижа при управление на затворите е свързана предимно с извършването на ремонти и усвояването на средства. Политиката върви към строги мерки на икономии при охраната. Спестяването от заплати нарушава сигурността. Имахме сигнали за нарастваща агресия спрямо служители и затворници от страна на други затворници. Това каза в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS Ясен Тодоров, председател на Синдиката на служителите в затворите.

Според него служителите са крайно демотивирани и не достатъчно добре обучени.

"Първоначалната подготовка не може да осигури нужния капацитет за работа на такова място. Охранителната дейност не е само наблюдение. Убийството в бургаския затвор е тежък инцидент, който показва слабо управление на системата за изпълнение на наказанията. Той нанася репутационни вреди на страната, тъй като сме в период на усвояване на евросредства за изграждане на нови затвори. Такива случаи уронват престижа на служителите", коментира Тодоров.

По думите му се работи на 12-часови смени - дневни и нощни. "Почива се два дни, на някои места и по три - където има повече хора. На смяна може да са около 15-20 човека на цял затвор, което е крайно недостатъчно. Графикът е изграден така, че се търси възможно най-малкия извънреден труд, а не се отчита нужното ниво на сигурност. Настояваме за реформа на ГД "Изпълнение на наказанията", както и за политика по доходите и превенция на упражняването на вербална и физическа агресия в затворите", заяви Тодоров.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обективен

    8 1 Отговор
    В момента правата на престъпниците в затвора са повече от тези на които ги пазят , и за това няма никога да станем бяла държава !
  • 2 Защо не се

    5 1 Отговор
    използват затворници за строежа осъдени да плащат огромни суми кръвнина, млади и с дълги присъди като Северин(убил Виктория), Здравко(убил Вероника) , Мартин(убил Кристин), Мехмед(убил Дамла), Аксел (убил Андрея), Лазар Колев (убил сестри Белнейски) и много други такива осъдени да плащат по няколкостотин хиляди лева. Част от парите да се изплащат на почернените семейства.
  • 3 Лост

    6 1 Отговор
    Шефът на Бургаския затвор да си ходи,че днес още един от затворническото общежитие в Дебелт е умрял от дрога.А тя от кой ли се внася? Преди това той беше началник на Дебелт .
  • 4 7777

    2 1 Отговор
    Тук затворниците са като на хотел, никакви задължения а само права, които не заслужават!
  • 5 Шопо

    1 0 Отговор
    тъй като сме в период на усвояване на евросредства за изграждане на нови затвори.
    ЕС се грижи за стандарта на живот на Българите, като отпуска средства за нови затвори.
    Референдум за ЕС и НАТО
  • 6 БгТопИдиот🇧🇬

    3 2 Отговор
    Нал скачахте за банани 89 ,сега мамуните са с повече права от тъмничарите !

    Избирайте пак киртаци и краваролюбци !!!!!!!!