Откриха новоизградения водоем „Нежовижа“ (СНИМКИ)

21 Август, 2018 06:21
2 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1734
Автор: Милена Богданова

С тържествен водосвет и курбан за здраве кметът на община Велинград д-р Костадин Коев преряза лентата на новоизградения водоем „Нежовица“. Той е поредната стъпка за решаване на водната криза във Велинград. Водоема е част от „Водната стратегия” за подобряване на водоснабдяването на кв. Каменица. Инвестицията е в размер на 395 196 лева. Средствата бяха отпуснати с постановление на Министерския съвет. Водоемът е с обем 1500 куб.м. и е с 3 пъти повече от досегашния.

В предизборната си кампаня Градоначалникът даде обещание да реши проблемите с водоподаването на СПА столицата. Водоемът “Нежовица“ и пускането в експлоатация на Водев Чарк и Суха Лъка е живото доказателство за усърдната работа, която той и неговия екип полагат за постигането на „Видимите резултати“.

Следващата стъпка за цялостното решаване на проблема с водата е изграждане и на нов водопровод, за който ще бъдат необходими около 200 хиляди лева. За радост, те вече са осигурени отново чрез министерско постановление. „До няколко месеца проблемът с липсата на вода в квартал Каменица ще бъде цялостно решен.“- категоричен е д-р Коев.