Last news in Fakti

22 Декември, 2021 20:55 1 628 5

Такса смет през 2022 г. няма да бъде вдигана

  • велинград-
  • такса смет-
  • промяна

Това решиха общинските съветници на Велинград

Такса смет през 2022 г. няма да бъде вдигана - 1

През следващата година няма да има увеличение на такса смет за жителите на община Велинград. Това решиха общинските съветници в последното за годината заседание на местния парламент. Предложението мотивира зам.-кметът Атанас Палигоров. “На фона на рекордно високата цена на тока, газа, дървата за огрев, пелетите и непрекъснато поскъпващите стоки е недопустимо да вдигаме и такса смет” бе категоричен г-н Палигоров. Кметът д-р Костадин Коев допълни, че в новата план-сметка общината ще заложи средства за почистването на знакови улици в града, в които нивото на чистота трябва да се повиши. Като такива той посочи ул. “Никола Вапцаров” покрай ЖП линията, “Петър Берон”, “Христо Смирненски” и др. Там краткостта на вдигане на контейнерите от 104 пъти става 156 пъти годишно. Мотивите срещнаха разбиране от страна на общинските съветници и те подкрепиха искането със значително мнозинство.

В рамките на последното за годината заседание бяха разгледани общо 36 точки. След становищата на постоянните комисии към ОбС и без особени дебати бяха приети Годишни програми за развитие на читалищната дейност и за полагане на общественополезен труд от лицата на месечно подпомагане, както и Годишния план за младежта, Спортен календар за 2022-ра година и други.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хубавец

    2 0 Отговор
    Трябва да се намали. Няма отпадъци (герп) те се компостираха и вече не цапат. А и ние, благодарение на тях няма с какво да нацапаме- бяхме на диета!
  • 2 Истина

    2 0 Отговор
    Що бе, без това е….хте майчицата на всичко. Соросоидчета
  • 3 Американец 🏈

    4 1 Отговор
    Да я вдигнат когато почнат да извозват боклука на време. Кошовете преливат и вътре живеят цели колонии на рат
  • 4 Гост

    1 0 Отговор
    Данък имущество и такса смет в курортните населени места е в пъти по-висока отколкото в другите градове и села.
  • 5 Joro

    0 0 Отговор
    Данък "битови отпадъци" (данък смет) както е описан от държавата е рекет ,който се плаща дори едно жилище да е необитаемо,а не според живеещите в него,което би следвало да е логичното. С какво точно замърсява човек и защо да плаща след като него го няма в жилището ?