Ветко пере парите на Брендо?!

4 Септември, 2018 15:30
11 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 16322
Автор: Христо Борисов

Брендо и дясната му ръка Георги Семерджиев, по-известен като Жоло Шопа, са в основата на акцията срещу Ветко Арабаджиев и хотелите му, твърди седмичникът "Галерия", позовавайки се на свой източник от службите.

Арестуваният син на Ветко Арабаджиев - Вълчо, и синът на Жоро Шопа - Лоренцо, официално са били съдружници във фирмата "Фешън Рентал". Офисът им е в едно от помещенията на хотел "Маринела".

Младежите и бащите им били близки от много години насам. Разработката срещу фамилията за укриване на данъци и пране на пари съвпада във времето с бягството на Евелин Банев-Брендо, който е обявен за издирване от Интерпол. На 25 май Брендо окончателно беше осъден на 6 години затвор. Още от февруари обаче никой не го е виждал в България. Точно тогава се получава и сигнал от чужбина за преводи на пари в офшорни дружества. Част от тях идват от фирми, регистрирани в обекти на фамилията Арабаджиеви. Брендо и Жоро Шопа пък са имали апаратменти в хотел "Маринела", ползвани само от тях.

Така разследването и издирването на Брендо стига до фамилията на бизнесмена, която също като кокаиновия крал инвестира в хотели. Подозренията, че дружествата около "Виктория груп" са прали пари на Брендо, обаче още не могат да бъдат доказани.