Last news in Fakti

8 Май, 2024 10:02 1 844 20

Пасторът, обвинен в блудство с деца в Сливен, още търси контакт с тях

  • даниел хъл-
  • пастор-
  • блудство-
  • деца-
  • сливен

Британският пастор Даниел Хъл е обвинен в блудство с малолетни момчета от ромската махала на Сливен. В момента той е задържан в Бургаския затвор. Според показанията на потърпевшите Хъл е имал контакт с 14 деца

Пасторът, обвинен в блудство с деца в Сливен, още търси контакт с тях - 1

Британският пастор Даниел Хъл, обвинен в блудство с непълнолетни момчета от ромската махала в Сливен, вероятно продължава да търси контакт с децата и семействата им. Той се намира в Бургаския затвор, но според сигнали изпраща писма, пари и материални средства на потърпевшите.

„Разговаряли сме само с някои от тях. В някои писма, които той изпраща до семействата, което се случва по пощата, той казва, че им липсва, че те му липсват, че го обича, прави препратки към Библията, към Господ и продължава с това негово влияние като самопровъзгласил се пастор да поддържа тази връзка на зависимости и страх от Бога спрямо хората и техните семейства. Голяма част от тях не желаят по никакъв начин да го виждат и чуват, въпреки че е имало предложения чрез други хора да отидат на посещение в затвора в Бургас. Разбира се, те са отказали“, разказа Росица Кратункова, фондация „За надежда“ – един от хората, които все още работят с децата и семействата след този случай.

От полицията и прокуратурата в Сливен казаха за bTV, че няма подадени сигнали от семействата на децата, че Даниел Хъл се е опитвал да се свърже с тях.

Въпреки това, семейства на деца, станали жертви на пастора, споделиха пред bTV, че действително Хъл се опитва да се свърже с децата и изпраща пари към тях чрез майка си, която живее във Варна и чрез един от пасторите в ромския квартал „Надежда“. Хората обаче категорично отказаха да застанат пред нашата камера.

„Някой път става не чрез пари, а чрез чисто материални продукти като дърва за огрев или основни необходими продукти. Идеята е да продължи връзката на зависимост, власт и подчинение. Изхождайки от този пример, има едно неразбиране в обществото за това как действа насилието. Тук не става въпрос само ромски деца и само за кв. „Надежда“, а как да направим правосъдието по-щадящо за децата и да разберем как работят механизмите на насилието“, допълни Росица Кратункова.

Британският пастор Даниел Хъл е обвинен в блудство с малолетни момчета от ромската махала на Сливен. В момента той е задържан в Бургаския затвор. Според показанията на потърпевшите Хъл е имал контакт с 14 деца.

Той беше арестуван за пръв път през септември 2019 г. и обвинен за блудство с 8 български момченца от същия квартал в Сливен. През август 2022 г. 45-годишният пастор бе арестуван отново и обвинен в разврат с три малолетни и едно непълнолетно момче от ромския квартал” Надежда “ в Сливен. Според обвинението в периода от юни до 10 август 2022 година Хъл подмамвал децата с лакомства и пари, използвайки положението им на зависимост спрямо него.

Делото срещу пастора Хъл вече е в съдебна фаза и е насрочено за 14 май.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!

    41 1 Отговор
    Болен извратеняк! Каква ли не измет се домъкна тук!

    Коментиран от #4

  • 2 Механик

    31 10 Отговор
    Англосаксонски ценности.
    п.п.
    Сигурен съм че козячетата ще кажат, че тоя е путинист. Хахахах!

    Коментиран от #15

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Механик

    33 6 Отговор

    До коментар #1 от "!!!":

    Не, просто е англосакс човека. Те са си такива по рождение.
    Само ги гледай лятото какви ги вършат по слънчака и ще ти стане ясно.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Егати псевдокрацията

    25 2 Отговор
    Не желая парите които плащам за данъци да се използват за издържане на психично болни криминални елементи. Отказвам. Искам парите ми да се използват за подобряване живота на обикновените хора, да отиват за каузи в които има смисъл. За тежки престъпления трябва да има само едно наказание и то бързо. Един куршум струва, колко…1лв? Толкова давам.
  • 7 Aлфа Bълкът

    18 0 Отговор
    Ами те първия път като го арестуваха, родителите на децата с които е блудствал излязоха на протест в негова защита.
    После кой кого съди и защо не съм обръщал внимание по статиите.
  • 8 ТаУмВзе

    9 0 Отговор
    Такива да се дават Вързани на Бащата със бонус Амнистия!
  • 9 в америка има секти само за деца

    7 2 Отговор
    сектанта им проповядва . Нещо между католици и евангелисти . Финансират се от дарения . Ако го изгонят от българия ще отиде при клинтън . хахахаа . Щом е българин , значи тук е искуфял . С астразенека няма дълго да пасторства . Любопитно .
  • 10 Град Козлодуй

    9 0 Отговор
    педофил
  • 11 Град Козлодуй

    9 0 Отговор
    то и Десислав от Белово е такъв
  • 12 Пастори

    5 4 Отговор
    Какво да ги правиш. Повечето американци и наглоси са протестанти.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 дядото

    13 3 Отговор
    какво прави този ингилизки обратен още в българия.да бъде изгонен незабавно.всички ли католически духовници са такива.
  • 15 „Техник”

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    п.п.КЪДЕ Е ..М.О.Ч.А. ......🚮
  • 16 много от бедняците се изхранват с просия

    2 2 Отговор
    алоизмами , крадене - кардараши , чардашари , котлари , калайджии , катунджии . Незаконните им дейности се развиват . по магистралите пеперудките да не са от столични фамилии я . Явно този ще го осъдят , след 6 години на 2г условно . Щом е с чисто досие . Сигнали всеки подава . Дали са изтина се доказва в съда . А там кардарашите какво влияние да имат - нулево . Дума срещу дума . Обратните са склонни към публичност и да натъжат някой спонсор .
  • 17 Типичен пират

    12 4 Отговор
    Всички на тоя сбъркан остров са такива
  • 18 Истината

    12 5 Отговор
    Гаранция този е любимец на едни нпо-та у нас!
  • 19 Град Козлодуй

    6 0 Отговор
    Ром е Алкохолна напитка
  • 20 Ром

    2 4 Отговор
    Какво лошо има? Това все пак не са хора, знаете