Москва: Убивахме, убиваме и ще убиваме терористи в Сирия!

7 Септември, 2018 09:39
65 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 6641
Автор: Анатоли Стайков

Русия ще продължи да убива терористи в сирийската провинция Идлиб и другаде в близкоизточната държава в името на възстановяване на мира, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от РИА Новости.

"Убивали сме, убиваме и ще убиваме терористи. Запомнете това. И не е важно дали става дума за Алепо, Идлиб или други части на Сирия. Важното е в Сирия да се завърне мирът“, каза Захарова на медиен семинар на ООН по въпросите за мира в Близкия изток.

Захарова подчерта, че ако не били Въздушно-космическите сили на Русия "сега въобще нямаше и дума да става за някаква защита за журналистите в Сирия“.

"Ако преди няколко години Москва не беше взела това решение, което взе, сега там нямаше да има кой да бъде защитаван. Там сега щеше да бъде само "Ислямска държава". От ляво на дясно, и отгоре надолу. Истинска терористична държава. Освен това не само на територията на Сирия, но и на териториите на съседни на Сирия държави, каза Захарова.

Снимка: Shutterstock

Те просто щяха да започнат да обединяват терористичен потенциал и щяха да покрият цялата територия на региона. И най-интересното е, че журналистите щяха да са им близки, които биха отразявали дейността на тази терористична държава“, допълни рускинята.