Last news in Fakti

17 Октомври, 2018 21:15 4 727 16

Гърция с послание към Македония

  • гърция-
  • алексис ципрас-
  • македония

Алексис Ципрас иска бързо приемане на договора от Преспа

Гръцкият премиер Алексис Ципрас отправи послание към Македония, съобщи Катимерини.

Той призова македонското правителство да задейства реформите в страната. По-рано премиерът прие оставката на гръцкия външен министър Никос Кодзиас.

„Искам македонските представители смело да продължат процесите и да направят решителната стъпка към изпълнението на историческия Преспански договор.

Гърция няма да приеме интеграцията на нашата съседка в нито една международна организация, докато тя все още носи името Република Македония.

Реших през следващия мандат лично да поема министерството на външните работи. Така искам да покажа, че ще направя всичко по силите си, за да завърша договора от Преспа. Това е важен момент“, заяви Ципрас.

Самият Кодзиас критикува държанието на своите колеги по време на заседанието на министерския съвет, след което той си подаде оставката. В Гърция все още няма единодушие по въпроса със споразумението с Македония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    7 0 Отговор
    Ципрас се опитва да прехвърли една част от натиска от Гърция върху Македония...!? Натиск външен и най-вече вътрешен...!? Скоро ще има още оставки в управлението и на двете държави..! След това ще има и отстъпки по условията.., пак от двете държави..!?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Горо

    8 8 Отговор
    Аз пък не разбирам защо се напъват толкова да се правят на отделна държава, която няма своя история и им остава да крадат първо от България и второ - от Гърция. А и присъединяването към НАТО и ЕС е прищявка по-скоро на елита, както и тук - у нас. Така наречените "македонци" трябва да знаят, че влизайки в тези съюзи ще търпят повече пасиви, отколкото активи и най-важното: те няма да имат свободата на действие, а ще трябва да изпълняват директиви. Ако присъствието в ЕС бе направил поне една държава по-богата /като изключим кредиторите Германия и Франция/, страните от целия свят ще искат да се присъединят.

    Коментиран от #12

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Антисоциалист

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "CUKOVSKI":

    Г-н Чуковски или Суковски (да знаехте второто каква славянска дума е!), твърдението Ви публикувано във факти.бг: "MAKEDONIA E IMALO OT PREDI 5 000 GODINI." не е вярно. Преди 5 000 години по силата на обективното историческо развитие на човечеството в света не е имало нито една държава. Най-ранните държави възникват преди около 3 500 години. За съжаление, твърдения като Вашето създават лош образ за македонския народ, тъй като дават основания чрез погрешно обобщение Вашите качества - дивотията и невежеството да се приписват на него - народа и страдалец, и герой. Вредите на Македонския народ, по заповед или дивотия - все едно. Враг сте му.
  • 8 Антисоциалист

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "CUKOVSKI":

    Признанието Ви показва предположението ми - не Чуковски, а Суковски. От "сука" иде. Това не е "сукалче", а мама му. И не е кучешка, а вълча за Македония и македонците.
  • 9 night patrol

    1 0 Отговор
    Образователната система на страната е учила гражданите на страната от десетилетия насам, да мислят в огромни глупости за това кои са и какво история имат. Никой в света, не само на Балканите, приема тези абсурди.
  • 10 браво

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "CUKOVSKI":

    ти си велик манкейдонец !
  • 11 Зайко Байко многознайко

    1 1 Отговор
    Изтражувачите на македонскиот език и краденьето на бугарската и гръчката история са най-великото добиванье на македонците.Македонските историчари са нашли най-великиот савез, со президентот Доналд Тръмп. От изтражуваньето са открили негов деда е бил Дончо Тръмпевски и луната е земя македонска. Незнам, какъв е тоя мерак сами да си наденат хомота? Македонец му кажи и го остави!
  • 12 onq s konq

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Горо":

    На тебе и на братята ти по убеждение които НЕ РАЗБИРАТ ,както и на тия които РАЗБИРАТ,НО СЕ ПРАВЯТ ЧЕ НЕ РАЗБИРАТ ще обясня на БЪЛГАРСКИ,че АКО МАКЕДОНИЯ НЕ ВЛЕЗЕ В НАТО,ТО РУСИЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЩЕ ВЛЕЗЕ В МАКЕДОНИЯ.Така,както ВЛЕЗЕ В КРИМ-сключване на дългосрочни търговски договори,ударно заселване с руско население и построяване на РУСКИ ВОЕННИ БАЗИ.Трудно е да си представим КАКЪВ ВОЕНЕН БЮДЖЕТ ще трябва да отделят от икономиката си ВСИЧКИ ЕВРОП. СТРАНИ/ВКЛ. И НИЕ/,ЗА ДА КОМПЕНСИРАМЕ РАКЕТНАТА РУСКА МОЩ В МАКЕДОНИЯ,ДЪРЖАЩА НА МУШКА ЦЯЛА ЕВРОПА!И да престанем най-после с тия тъпанарски брътвежи относно "кражба на история",претенции за бъдещи териториални искания на Македония към съседите си и т.н.В случая става дума ЗА ФИЗИЧЕСКО ОЦЕЛЯВАНЕ НА ЦЯЛА ЕВРОПА!!!
  • 13 Момина сълза

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "смешен народ":

    Да не мислиш че като ги приемат в Европа ще цъфнат,колко сме цъфнали ние.
  • 14 Момина сълза

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "смешен народ":

    И не обиждай цял народ.
  • 15 Салам Алеко

    1 0 Отговор
    Имало е македонска държава,македонски народ и ще има и пребъде..за една обединена и велика Македония..за Съидинението с окупираните от съседдите македонски земи

    Коментиран от #16

  • 16 Македонец

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Салам Алеко":

    Амин
Новини по държави: