Last news in Fakti

15 Декември, 2018 20:50 2 424 11

Отново протести и сблъсъци в Париж

  • париж-
  • протести-
  • франция

Десетки са арестувани

Отново протести и сблъсъци в Париж - 1
Снимка: БТА/AP

Пореден ден на протести посрещна Париж, съобщи France 24.

Десетки протестиращи бяха арестувани. Отново избухнаха сблъсъци с полицията по централните улици на Париж.

Част от протестиращите обградиха полицаите и ги замеряха с камъни. Демонстриращите бяха разпръснати с гумени куршуми и сълзотворен газ.

Бутилки и павета бяха хвърляни по силите за сигурност. Все пак ситуацията беше овладяна и не се стигна до сблъсъците от последните седмици.

Смята се, че арестувани са били между 80 и 90 души., Има сведения за двама загинали, вследствие на пътните блокади в страната.

За охраната на демонстрациите бяха мобилизирани 8000 полицаи. Френският президент Еманюел Макрон вече обеща, че ще отмени повишаването на цените на горивата и че ще въведе социални реформи за по-висок жизнен стандарт на гражданите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост шофер

    41 2 Отговор
    Хората си защитават жизнения стандарт.Разликата между нас и трасетата е-те си защитават нормален жизнен стандарт а у нас не може да си защитим и мизерията на която ни обричат политиците!!!!!
  • 2 Borislav Popov

    38 3 Отговор
    Макарона доказа че е парашутист в политиката. А се канеше урок да дава на Русия ! И той като нашия Плевнелиев ! Франсетата ще броят дните до края на мандата му ! Такава какафония там не е имало от петдесет години насам !

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 бай Коста

    34 1 Отговор
    прави са си Французите ,не са като нас ,,Страхливци,, Макрон викал като нашият Бойко ,,няма пари ,,, а за нова година нашите депутатите щели да взимат по 6000 лева бонуси ,а страхливият народа ще духа супата

    Коментиран от #6

  • 5 Джони

    2 35 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Важното е кой стои зад протести ращите и кой плаща и подстрекава особено тези които рушат и ограбват магазините. В Гърция например руският олигарх и собственик на ф.клуб ПАОК Солун е платил на феновете на гръцки ф.клубове и на феновете на македонският Вардар за да протестират срещу приемането на Македония в ЕС и НАТО. Руските олигарси са основно оръжие на Кремъл по целият свят. Пране на пари и корупция в особено големи размери.

    Коментиран от #10

  • 6 СТАРОТО

    4 18 Отговор

    До коментар #4 от "бай Коста":

    "бай Коста" депутатите щели да вземат за Коледа по 6000 лева бомиси. Я попитай онова НЕДОРАЗУМЕНИЕ дето се има за "президент" Фатмака Радев колко ще вземе за нова година ! Я направи сметка колко ще ни струва този т. наречен " президент" ако си изкара петгодишния мандат! Ще ти помогна 11ооолв. на месец за щесдесет месеца =660 000 хиляди лева ще закърпи държавния бюджет този крадец на едро . Е, и какво ще свърши този тарикат за тези пет години

    Коментиран от #7, #8

  • 7 СТАРОТО

    1 6 Отговор

    До коментар #6 от "СТАРОТО":

    бай Коста -моя грешка чети БОНУСИ а не бомиси
  • 8 бай Коста

    14 1 Отговор

    До коментар #6 от "СТАРОТО":

    то да е само президента , на рамо ще го носим ,,ти сметни 240 депутати що пари изразходват на година ,, само тоалетните хартии им стрували 160 00 лева , а останолото оставям на тебе, ти да сметнеш

    Коментиран от #9

  • 9 СТАРОТО

    1 7 Отговор

    До коментар #8 от "бай Коста":

    бай Коста, я ми припомни от кои партии са тези депутати! А "господин шестстотин и шейсет хиляди" президента,де наистина ,ли е безпартиен!

    Коментиран от #11

  • 10 антиджендар

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Джони":

    Нещо доста съмнително се носи от теб през монитора на компа ! Едно такова нежно, женствено, едно такова жендарско! С/игурно имаш на стола си вграден страпон ?
  • 11 бай Коста

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "СТАРОТО":

    чистокръвен комунист ,,преди докато не станеш партиен член на БКП не можеше да следваш
Новини по държави: