Last news in Fakti

14 Декември, 2018 21:40 1 673 9

Франция се готви за нови протести

  • франция-
  • протести-
  • полиция

Хиляди полицаи по улиците на Париж

Франция се готви за нови протести - 1
Снимка: БТА/AP

Полицията във Франция се готви за нова поредица от протести през уикенда, съобщи France 24.

Хиляди полицейски служители ще бъдат разположени по улиците на Париж. Планира се да бъдат мобилизирани 8000 полицейски служители и 14 бронирани автомобила.

Във френската столица ще бъдат разположени повече патрулни групи. Тяхната задача ще е да задържат вандали, които често вилнеят по централните улици по време на протестите.

По време на протестите през миналия уикенд бяха задържани 1000 души, като 135 пострадаха.

Френските власти вече призоваха движението на „жълтите жилетки“ да прекратят протестите. От там обаче не показват признаци за успокоение.

Протестите започнаха като недоволство срещу повишените цени на горивата в страната и прераснаха в масово социално недоволство. Френският президент Еманюел Макрон вече обеща, че ще отмени повишенията на цените и ще повиши заплатите в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морук

    5 4 Отговор
    Измислете си някой друг по голям атентат и готово

    Коментиран от #2

  • 2 Огняра

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Морук":

    Ти верно си голям морук

    Коментиран от #6

  • 3 От боковче гнездо

    5 0 Отговор
    Да не я повиши, както Боко я повиши у нас, повишиха най-вече ставката върху, която се начисляват осигуровките и сега някой взимат по-малко пари заради това, че се начисляват осигуровки върху по-голяма сума.Това работодателя давади повече пари за осигуровки са дрънканици на хора, който не работят, само на книга.
  • 4 Кузмов

    5 1 Отговор
    Съборете Айфеловата кула като Близнаците , обявете Военно положение и мобилизирайте Гражданите . Който откаже, да се приложи закона и да се арестува .Така на практика ще се потуши бунта на гоите . Само не отивайте много на исток че има много диви Мечки .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГосТ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Огняра":

    Еми Тея цветните са негови хора.
  • 7 ГосТ

    2 0 Отговор
    Хахаха,а докато хората искат искат социална справедливост,Ганя се присмива от най африканската държава.
  • 8 Граф Монте Христо

    6 0 Отговор
    Тия не се шегуват, ама хич!! Дали да не ги поканиме на турне???:):)Майтап, за сега е поносимо в България, има много по-зле от нас като например: Сирия, Ирак, Кюрдистан, Палестина, Източна Украйна и още други...
  • 9 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    ПРИЗИВ да спрат!!!Няма как след като Макрон брани Бастилията....
Новини по държави: