Last news in Fakti

5 Август, 2015 20:58 11 975 11

Да прелетиш половината свят за 3.5 часа

  • самолет-
  • airbus

Нов свръхзвуков самолет планира да построи компанията Airbus. Нейни инженери са получили патента за производството на новата машина, която ще се движи със скорост 4.5 пъти по-бърза от тази на звука. Половината свят ще може да се измине за около 3.5 часа. Толкова ще е продължителността на полета от Париж до Сан Франциско или от Токио до Лос Анжелис. Пътуването от Лондон до Ню Йорк ще отнема само час. За сравнение сега полетът по въпросния маршрут с Airbus A330 трае 9 часа.

Благодарение на три различна типа двигатели, с които ще разполага самолетът, той ще може да се движи със скорост над 3000 км/ч. Създателите на самолета уверяват, че той няма да създава „звукови удари” или „замърсяване” шумовия фон, за разлика от предишния най-бърз самолет – Concorde.

Самолетът ще може да се ползва както в гражданската, така и във военната авиация. Предвиден е за 20 пътници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    0 0 Отговор
    със р-36м2 е по интересно да летиш с 8км сек и няма пво което да те свали хахаа
  • 2 Апокалипсис

    0 4 Отговор
    Оооо могат да те свалят и още как - повярвай ми ! Единствения начин да не те свалят е да не могат да те засекат - засекат ли те скоростта няма значение - свален си ! Лазера отдавна е измислен и въведен при военните ,както и куп други технологий- ракетите са вече морално остаряла технология на близо 80 години !!! отживелица !!!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Апокалипсис":

    Какъв лазер те гони??? Поне вземи прочети, че лазера е монохроматична кохерентна светлина!!! Ако проумееш изобщо какво ти пиша, ще разбереш, че ако вали или има мъгла, лазера може да си го завреш в .......!!!

    П.п: Би ли ни обяснил кой е този Технологий, да не е римски император, който е финансирал лазерите :))))))))))))))))))
  • 4 тошибиян

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Апокалипсис":

    р 36м2 е защитена от вси4ко и няма пво което да я неутрализира, с променлива траектория е в зависимост от момента..самите американци казват 4е са безпомощни а наш ганю твърди 4е с лазер ще я свали
  • 5 Гост2

    0 0 Отговор
    Руснаците изпревариха всички със свръхзвуковите пътнически самолети с Ту-144 през 78. Със 150 пътници на борда поддържа скорост 2500км/ч. 1 час Москва-София. Обаче с тия двигатели...За 3500км изгарят 70 тона гориво....И те се отказаха от свръхзвуковите самолети заради това.
  • 6 дада

    0 0 Отговор
    Пич, това е технология от 70-те години.
    Ако бяха толкова добри и кул, руснаците нямаше да пикаят газ заради изграждането на ПРО.
    Виж, че цялата им политика в Източна Европа е да спрат разпространението на ПРО
    Ама важното е да се говори по форумите

    Коментиран от #7, #10

  • 7 тошибиян

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "дада":

    руснаците са с миролюбива политика и няма как след като сащ ги натиска на тема оръжия да стоят просто ей така и да гледат как само плете паяжината около територията им с цел да им изсму4е ресурсите....балисти4ни ракети не се създават всяка година или петилетка те се конструират със запас от десетилетия като са взети предвид бъдещите разработки на ПРО и други оръжия и това е заложено в проекта на ракетата

    Коментиран от #8

  • 8 Кочо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "тошибиян":

    Не им е много миролюбива политиката на руснаците, пич. Чак като се разпадна СССР, ми светна, че всичките тези 16 републики вътре са си били съвсем отделни държави с техни си интереси и някои от тях даже са много на въпреки политиката на Кремъл какво прави с тях, но кой ги пита...
    Като гледам , на някои от тях много им писна от "миролюбива политика"...

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 по темата

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "дада":

    Пиийч, това е предупреждение, за да няма после, ама що не казахте, а направо ни заличихте; така, че Руснаците предупреждават глупаците, които са се взели на сериозно, но всъщност са една страхлива шайка, които се нахвърлят да бомбандират само държави, които не могат да се защитят; като са толкова силни хамериканците що не бомбандират Москва?
  • 11 Димитър

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Кочо":

    Историята е доказала, че рано или късно един съюз се разпада.
    Вече има държави в Европейския Съюз, в които все по-често и настъпателно се прокрадва идеята за излизане от съюза. В САЩ най-богатите щатове (Калифорния и Тексас ) искат да се отделят.
    Винаги идва момент, в който на развитите в един съюз им писва да влачат неразвитите, а последните пък са задушени от първите и тн.
    Никой не чака "бавните" и на никой не му пука за "болните"....