Last news in Fakti

24 Август, 2016 22:42 1 035 0

Федерер: Болезнено е да не играя в Ню Йорк

  • федерер-
  • ню йорк-
  • австралия

Швейцарецът обича да се състезава и контузията му тежи все повече

Бившият номер 1 в света Роджър Федерер се надява да е готов за Откритото първенство на Австралия, след като контузия му попречи да играе през втората половина на тази година.

Швейцарският ас за последно стъпи на корта през юли, когато загуби на полуфиналите на "Уимбълдън" от Милош Раонич. 17-кратният шампион от Големия шлем освен това претърпя операция през февруари преди проблеми с гърба да му попречат да участва на "Ролан Гарос".

"Работя с цел Откритото първенство на Австралия. Нещата се развиват добре. Не съм си мислел, че ще имам година като тази. научих много от този сезон", сподели Федерер, който пропусна Олимпиадата в Рио и няма да може да се бори за шеста титла на US Open.

"Болезнено е да бъда в Ню Йорк, беше болезнено и по време на Олимпиадата, защото обичам да се състезавам, но не може да имаш всичко. Беше трудно решение - да пропусна Рио, US Open, финалите на ATP, но в някои отношения решението се оказа лесно. Здравето е на първо място", допълни Роджър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА