Last news in Fakti

7 Септември, 2016 12:25 907 0

Швейцария надигра Португалия

  • швейцария-
  • португалия-
  • роналдо-
  • емболо-
  • мехмеди

Шампионът от Евро 2016 се препъна на старта на квалификациите

Швейцария надигра Португалия - 1
Снимка: БТА/АР

Европейският шампион Португалия стартира със загуба с 0:2 като гост на Швейцария в битката за място на Мондиал 2018 в мач от група Б. Иберийците бяха без своята мегазвезда Кристиано Роналдо, който не е играл официален мач от финала на европейското, когато се контузи. 

Резултатът на стадион "Санкт Якоб" в Базел беше открит в 23-ата минута от Брийл Емболо, който се разписа с глава. В 30-ата домакините удвоиха аванса си в 30-ата, когато точен беше Адмери Мехмеди. През втората част домакините бяха близо до трети гол, но Джемаили пропусна. След това настъпиха силни минути за Португалия. 

Фонте стреля от въздуха и ударът му мина близо до гредата. Малко по-късно Нани стреля с глава и топката се отби в рамката на вратата. В добавеното време Джака от домакините беше изгонен, но твърде късно, за да могат еврошампионите да стигнат до нещо. Двубоят беше проследен на живо от тенис легендата Роджър Федерер, който е контузен и си почива в родния Базел. 

В другите мачове от групата Латвия победи като гост Андора с 1:0, Фарьорските острови изненадващо удържаха 0:0 с Унгария. Скромният островен тим може да съжалява, че не спечели 3-те точки, след като в 87-ата минута гредата спаси мрежата на Унгария от попадение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА