Last news in Fakti

29 Октомври, 2016 21:09 614 0

Лукойл и Рилски спортист не допуснаха изненади

  • лукойл-
  • рилски спортист-
  • изненади

Шампионът Лукойл Академик затвърди добрата си форма и записа третата си поредна победа от началото на първенството в НБЛ. Този път жертва на “студентите” бе варнеския Черно море Тича и макар че “моряците” се бориха достойно, не успяха да поднесат изненада при гостуването си в Правец, а домакините напълно очаквано и заслужено спечелиха с 87:74.

Поражението бе трето от три мача за гостите, които продължават да търсят първия си успех за кампанията.

Тони Дечев използва максимално дълга ротация с оглед на календара, по който играят баскетболистите му - с по два мача на седмица заради участието си в евротурнирите и днес даде шанс на почти целия си състав.

Саша Загорац наниза 20 точки и 5 тройки от 8 опита, превръщайки се в най-резултатен за победителите от Правец. Филип Виденов вкара 13 точки за 16 минути, а Дани Гибсън се включи от пейката с 10 точки. Асен Великов, който започна като титулярен плеймейкър се отличи с 6 точки, 9 асистенции, 4 борби и 2 отнети топки.

„Това, че играха всички момчета е показателно, че мачът беше лесен. За мен беше важно, че успях да пусна всички  в игра, което стана възможно, след като в началото играхме много силно в защита“, бе кратният коментар на Дечев пред БНТ.

За гостите националът Александър Янев вкара 20 точки, а Станислав Цонков прибави 16.

В същото време, отборът на Рилски спортист (Самоков) записа една от най-категоричните си победи от началото на сезон 2016/17, след като тази вечер се наложи при домакинството си на Левски 2014 с 95:66 (24:17; 21:10; 28:23; 22:16).

Най-резултатен за самоковци беше Еван Бруинсма със 17 точки, Ненад Делич добави 15 точки, а Душан Цветкович се отличи с "дабъл-дабъл" - 10 точки и 10 борби.

Кирил Райков записа "дабъл-дабъл" за столичани - 20 точки и 10 борби, а Павел Иванов добави 20 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА