Last news in Fakti

16 Март, 2018 13:58 1 640 1

Федерер няма спирка на Индиън Уелс

  • федерер-
  • индиън уелс-
  • чун-
  • тенис-
  • полуфинал

Швейцарецът се класира за полуфиналите на надпреварата

Лидерът в световната ранглиста на мъжкия тенис Роджър Федерер се класира за полуфиналите на турнира в Индиън Уелс, след като записа успех със 7:5, 6:1 над корееца Хьон Чун. Това е 16-а поредна победа за Федерер през тази година, а той стигна до успеха срещу азиатския си опонент след един час и 23 минути игра, пише "блиц".

Двамата тенисисти направиха по един пробив в началото на първия сет, а решаващ се оказа брейк в полза на швейцареца в последния гейм на частта. Във втория сет Федерер направи два пробива и това беше достатъчно за успеха, който дойде при втория му мачбол.

В следващия кръг Федерер ще се изправи срещу хърватина Борна Чорич, който победи южноафриканеца Кевин Андерсън с 2:6, 6:4, 7:6 (3).

Днешният успех на Роджър Федерер му гарантира поне още две седмици като №1 в света. Така той ще има общо 306 седмици начело на световната ранглиста на АТР. Това е с 20 седмици повече от втория в класацията Пийт Сапрас (САЩ). Американецът беше на трибуните на днешния мач между швейцареца и Хьон Чун. Сред зрителите бяха още легендарният тенисист Род Лейвър и милиардерът Бил Гейтс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боре

    0 0 Отговор
    За Федката годините са само некакви си там цифрички радвам се, че съм го гледал на живо.