Last news in Fakti

27 Март, 2018 18:57 1 928 5

Сани Жекова обмисля край на кариерата си

  • жекова-
  • сноуборд-
  • кариера-
  • край-
  • отказване

"В последните две години не успявам да удовлетворя своите лични очаквания", заяви сноубордистката

Най-добре представилата се българска спортистка на последните две зимни олимпийски игри Александра Жекова призна, че обмисля да сложи край на кариерата си. Сноубордистката получи приза за Спортист №1 на месец февруари, но призна, че заради някои ситуации е тъжна и това я кара да обмисля да спре с активния спорт, пише "Блиц".

"Факт е, че в последните две години не успявам да удовлетворя своите лични, високи очаквания, защото чисто спортният резултат, който гоня, не идва. Често той не идва заради обстоятелства, които не са в моите сили.

Това ми действа малко емоционално, защото понякога изпадам в ситуации, в които съм безпомощна. Това ме кара да бъда тъжна и не ми харесва. Това е може би единственият и основен негатив, заради който се замислям дали има смисъл да продължа напред със състезателната дейност", заяви Жекова.

"Смятам, че Сани има страхотен потенциал. Физически е подготвена изключително добре. Може да продължи да се състезава. Въпрос на лично желание е. Това генерално е доста сложен процес, състезаването и поддържането на едно високо ниво", каза нейният баща и треньор Виктор Жеков.

"Дали тя би го правила, дали ще има всички необходимости, които трябва да бъдат предоставени най-вече от държавата в нашия случай. Нещата в спорта ни генерално се усложняват всяка една година. Той става все по-високо професионален. Инвестициите, които се налага да се правят в него, стават все по-големи. Екипите стават все по-тежки. Тук въпросът е дали нашата държава и нашите структури ще могат да откликнат на изискванията, които самото развитие на спорта налага", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Проф Константинов

    5 2 Отговор
    Защо не направи като чехкинята Естер Ледецка - да се пробва в алпийските ски, па може след време да се върне в сноуборда, или една година да не се състезава - да кара само за удоволствие, да по.бе хубаво .... да си почине малко
  • 2 Пъпеша

    3 0 Отговор
    Заради годините е. Трудно е да се състезаваш с 5-10 години по-млади от теб, едно е да си на 20, друго е на 30. За съжаление в спорта е така.
  • 3 нфнгфнфгн

    2 2 Отговор
    Спирай Сани, колко държавна пара потроши за нищо. И не само ти де. Ама богата държава сме трябва и ние да сме на всички състезания, не е важно че не се печели нищо.
  • 4 Успех Сани в пенсия

    0 2 Отговор
    Няма да забравя до какви висини ни издигнаха нашите олимпийци.........То бяха медали то бе чудо...........

    Коментиран от #5

  • 5 Тотев

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Успех Сани в пенсия":

    Много си е хубава Сани, хубаво миньонче с хубаво д..енце .... много е сладка