Last news in Fakti

6 Февруари, 2019 14:29 1 334 0

Футболен клуб взе играч заради... игра

  • бержерак-
  • игра-
  • football manager-
  • свободен агент-
  • трансфер-
  • морис-беле

Бержерак осъществи трансфер благодарение на играта Football Manager

Четвъртодивизионният френски Бержерак осъществи впечатляващ трансфер благодарение на добре познатата компютърна игра Football Manager. Творението на Sports Interactive има сериозна репутация в професионалния футбол, след като редица треньори и мениджъри признават, че използват за скаутинг базата данни на култовата поредица, която е наистина впечатляваща.

Перфектен пример е преминаването на Роберто Фирмино, който попада в полезрението на Хофенхайм именно благодарение на FM, а след това германците пращат скаути в Бразилия и в крайна сметка закупуват бъдещата си звезда.

Сега Бержерак си осигури играч с 314 мача във френския елит, след като един от синовете на президента на клуба Кристоф Фовел не спирал да съобщава на баща си, че Никола Морис-Беле, който е играл за тимове като Монако и Бордо, е свободен агент. Момчето било наясно с това именно от Football Manager, а след трансфера на Морис-Беле, новината бе потвърдена и от Фовел.

“Най-малкият ми син е голям фен на Football Manager и постоянно ми натякваше, че Никола винаги е свободен агент. Не вярвах, че играч с подобна визитка ще има интерес към евентуално идване при нас, но момчето ми настояваше”, разказва Фовел, цитиран от Foot Amateur, след като Бержерак подписа с Морис-Беле, който може да играе както като ляво и дясно крило, така и на върха на атаката.

33-годишният футболист има над 300 мача за Монако, Седан, Сошо и Бордо, като най-трайна следа оставя при “жирондинците” - 187 мача и 11 гола, както и един триумф с трофея в Купата на Франция. През 2017 година той бе спряган за трансфер в Левски, но отказа на "сините".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА