Last news in Fakti

13 Февруари, 2019 13:56 3 033 0

Плашеща новина за Барселона

  • бартомеу-
  • барселона-
  • дълг-
  • кредит-
  • пари-
  • разходи

Каталунците увеличиха дълговете си

Плашеща новина за Барселона - 1
Снимка: БГНЕС

Плашеща новина за финансовото състояние на Барселона обявиха испанските медии тази сутрин. Каталунците са изтеглили заем от 140 милиона евро от американски банки. „Блаугранас“ ще трябва да плащат и лихва от 1,5% през следващите пет години.

Според „Ел Паис“ увеличаването на дълговете на клуба е било неизбежно, въпреки че в последните години под ръководството на Жозеп Бартомеу приходите на Барса значително се повишиха. Липсват обаче свежи пари за трансфери и това е продиктувало взимането на заема.

От друга страна Виктор Фонт, който наскоро обяви решението си да се кандидатира за президент, изрази сериозни опасения около работата на настоящото ръководство във финансово отношение. Според него задълженията на Барселона са значително по-големи, отколкото изнесените в медиите информации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА