Last news in Fakti

8 Май, 2024 21:40 865 4

Салфетката, на която Меси подписал първия си договор с Барселона, се предлага на търг (СНИМКИ)

  • лионел меси-
  • барселона-
  • футбол-
  • салфетка-
  • договор

Началната цена е 220 хиляди паунда и става въпрос за първото споразумение на аржентинеца с каталунците, подписано на 14 декември 2000 г.

Салфетката, на която Меси подписал първия си договор с Барселона, се предлага на търг (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС

Салфетката, на която Меси сложил първия си подпис за договор с Барселона, се предлага на търг в една от най-старите и големи аукционни къщи в света - Bonhams в Лондон. Началната цена е 220 хиляди паунда и става въпрос за първото споразумение на аржентинеца с каталунците, подписано на 14 декември 2000 г.

Тогава Лео бил едва на 13 години, но впечатлил всички в Барселона по време на двуседмичните си проби през септември 2000 г. Въпреки това испанците се колебаели дали да подпишат с таланта, докато не се намесил агентът на играча Орасио Гаджоли. Той казал на тогавашния директор на Барселона - Карлес Рексач, че ако не подпишат с Меси, тийнейджърът ще бъде предложен на други клубове, включително Реал Мадрид.

Реакцията на Рексач била да покани Гаджоли на вечеря в Барселона, на която било постигнато споразумение. Тъй като директорът на каталунците нямал време да състави и отпечата договор, той предложил да напишат условията по контракта на салфетка, върху която да се подпишат съответните страни.

„Това е една от най-интересните теми, с които съм се занимавал. Да, това е хартиена салфетка, но това е същата известна салфетка, която стартира кариерата на Меси. Тя промени живота на Лео, бъдещето на Барселона и допринесе за някои от най-великите моменти във футбола“, каза ръководителят на аукционната къща Ян Елинг.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо Кюстендилецо

    1 1 Отговор
    Ейййй, а язека си купих оне ден книга за гас от кауфландо. Минах се, са оти ми е таа салфетка.
  • 2 РЕАЛИСТ

    0 0 Отговор
    А салфетката на която Сталин, Чърчил и Рузвелт си поделиха Европа в Ялта, няма ли да се обяви на търг. Последно беше на някаква изложба в Лондон. За България е имало корекции. Разменили са Австрия за България.
  • 3 Читател

    0 0 Отговор
    Сервитьор да си, да го ебюйъэфхп!
  • 4 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    4 0 Отговор
    Ако каже и че се е изсекнал в нея, цената още ще се вдигне! Има хора за всичко!