Last news in Fakti

21 Август, 2019 10:25 1 277 0

Чехи и белгийци са на прага на Шампионска лига

  • славия прага-
  • плейоф-
  • шампионска лига-
  • клуж-
  • ласк-
  • брюж

Славия Прага спечели срещу ЧФР Клуж, а Брюж взе аванс срещу ЛАСК

Чехи и белгийци са на прага на Шампионска лига - 1
Снимка: БГНЕС

Първенецът на Чехия Славия (Прага) е на крачка от класиране за груповата фаза на Шампионската лига, след като спечели с 1:0 при визитата си на румънския шампион ЧФР Клуж в първия им мач от плейофите. Мачът бе равностоен, но чехите спечелиха с гол на Лукаш Масопуст (28). В 78-ата минута домакините получиха дузпа за нарушение на Питър Олаинка след потвърждение и от VAR, но Билел Омрани пропусна от бялата точка, след като вратарят Колар отрази удара.

ФК Брюж пък спечели с 1:0 като гост на австрийския ЛАСК в Линц и също гледа към групите. Успехът за белгийския тим дойде след дузпа, отсъдена след падане на Лоис Опенда в наказателното поле при съприкосновение с Гернот Траунер. Ханс Ванакен реализира наказателния удар и донесе победата за гостите.

Реваншите и на трите срещи са на 28 август (сряда) от 22:00 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА