Last news in Fakti

5 Септември, 2019 08:14 1 323 6

Надал се класира за полуфиналите на US Open

Матадора прегази с 6:4, 7:5, 6:2 аржентинеца Диего Шварцман

Рафаел Надал се класира за полуфиналите на US Open за трета поредна година, след като записа победа с 6:4, 7:5, 6:2 над аржентинеца Диего Шварцман, информира БЛИЦ. Така испанецът продължава атаката на четвъртата си титла от Откритото първенство на САЩ. За последно Матадора триумфира на кортовете във Флашинг Медоус през 2017 г. Преди година Надал се отказа заради контузия на полуфинала срещу Хуан Мартин дел Потро.

Първият сет започна много силно за Надал, който направи два поредни побива и поведе с 4:0. След това обаче Шварцман на свой ред направи два брейка в подаването на испанеца и успя да изравни резултата. Матадора направи трети пробив и в десетия гейм, а с това спечели и откриващата част от мача.

Почти по идентичен начин се разви и вторият сет. Два поредни пробива позволиха на Рафаел Надал да поведе с 5:1. Аржентинецът отново показа непримиримост и успя да изравни за 5:5. Испанският тенисист направи нов брейк в подаването на Шварцман и това му позволи да стигне до 7:5 във втората част

В третия сет Надал наложи надмощието си над аржентинския си съперник, като това осезаемо се видя във втората половина на частта. При 3:2 в своя полза Матадора записа два поредни пробива и това му позволи да приключи мача за 2 часа и 48 минути.

На полуфиналите на US Open Рафаел Надал ще се изправи срещу италианеца Матео Беретини, който записа успех в пет сета над Гаел Монфис от Франция.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора

    3 1 Отговор
    Супер, моите любимци, които си приличат по хъс, Надал и Федерер...!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Хейтърски

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Лора":

    Е това ли са твоите любимци матадора Наддал и дъртака Фердинанд?

    Коментиран от #3

  • 3 Значи...

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хейтърски":

    Не си им гледал играта...! Всеки ако има такъв хъс, като техния в живота, успехите са доста с голям връх...!!! Аз съжалявам, че нямам техния, но пък разбирам от спорт и това ме утешава...!
  • 4 Читател

    0 0 Отговор
    Какъв Федерер? Нали Григор го би за първи път?
  • 5 Фани

    0 1 Отговор
    Ех, този Надал, не човек, а желязо.

    Коментиран от #6

  • 6 Ти се занимаваш с ковралък..

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Фани":

    А хората с умни работи...! Завистливо свиньо...!