Last news in Fakti

23 Септември, 2019 12:42 2 225 0

Кота 150: Юрген Клоп задмина сър Алекс Фъргюсън

  • юрген клоп-
  • висша лига-
  • сър алекс фъргюсън-
  • хосеп гуардиола-
  • жозе моуриньо

Германският футболен специалист записа 92-ата си победа при 150-ия си мач във Висшата лига на Англия

Кота 150: Юрген Клоп задмина сър Алекс Фъргюсън - 1
Снимка: БГНЕС

Юрген Клоп, наставникът на европейския клубен шампион Ливърпул, регистрира 92 победи в първите си 150 мача като мениджър в английската Висша лига. Това се случи снощи при победата на "мърсисайдци" като гост на Челси с 2:1.

Справка на Opta Sports сочи, че 92 победи в 150 мача е вторият най-добър резултат към момента в историята на Премиършип. Първи по този показател е португалецът Жозе Моуриньо, който в началото на кариерата си на Острова записа 105 успеха от 150 мача с Челси.

Третата позиция е за легендата сър Алекс Фъргюсън, който е спечелил 90 победи в първите си 150 мача начело на Манчестър Юнайтед.

Очертава се обаче тези постижения да паднат с по едно място надолу в класацията, тъй като по-уверено от всеки към най-много победи върви Хосеп Гуардиола, който до момента има 120 мача начело на Манчестър Сити. В тях испанецът има 91 победи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА