Last news in Fakti

16 Октомври, 2019 09:21 2 030 15

В Англия се обявиха за кръстоносци

  • англия-
  • расизъм-
  • кръстоносци-
  • футбол-
  • уефа

В битка с расизма

В Англия се обявиха за кръстоносци - 1
Снимка: БГНЕС

Английските медии продължават да раздухват до невиждани пропорции расисткия скандал на мача между местния национален тим и България в понеделник вечерта в София. Срещата на два пъти беше прекъсвана заради расистки изблици на шепа фенове от трибуните и в крайна сметка "трикольорите" ще отнесат тежка санкция за тях.

На Острова обаче се изкараха "кръстоносци в битката с расизма", а от там идват и все по-големи вопли срещу УЕФА, която според най-тиражното издание на Албиона - таблоида "Сън" - не пазела достатъчно борците за правда на зеления терен.

"Англия е благословена с група от млади играчи, които кръстоносци, решени на всичко, за да надделеят в борбата срещу расизма в световен мащаб. А в лицето на селекционера Гарет Саутгейт ние имаме умен, ярък и водещ посланик на тази неравна битка, който засрамва с действията си много политици по света", пише "Сън" и продължава с хвалебствията.

"В София в понеделник вечерта всички тези хора направиха родината си горда, когато не отстъпиха от позицията си и на два пъти прекратиха мача с България, карайки група от жалки неонацисти да напуснат стадиона посрамени", пише таблоидът и впоследствие иска по-голяма защита на звездите си, които според него стават много често жертва на подобни действия в Европа.

Изданието твърди, че "английските кръстоносци" водят тази битка с расизма още от 2002 г., откогато постоянно са обект на нападки в Европа. "Сън" изброява десет случая на расизъм срещу местния национален отбор, като последният от тях е в София, като отбелязва, че в 9 от тях са замесени балкански страни, най-често България, Сърбия и като цяло страни от Бивша Югославия.

Изданието отбелязва, че за деветте случая с наказание за расизъм, насочен към английски футболисти на международно ниво, глобите са "смешните 350 хил. паунда" и твърди, че битката на УЕФА за изкореняване на този проблем "явно не дава резултат" и пледира за по-жестоки наказания за расизъм, като се започне от България.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    26 0 Отговор
    Английските медии са еврейски.

    Министър Гьобелс, 01 февруари 1933 г.:

    "Ако се върнем 1 година назад, виждаме обществено мнение създадено само от евреи. Берлин не беше немски град. Всичко беше еврейско - концерти, театри, вестници. Онези, които не четяха еврейски книги бяха считани за необразовани. Водеха ни на съд, затова че наричахме евреина евреин. Никой не съжалява за загубата на такава култура. Съжаляваме нациите, които са в капана й."
    Жалко, че 90% от днешните немци са като тухла в главата - продукт на същата тази еврейска смрад, описана красноречиво от Гьобелс. Ужасно анти немско тегло ... но в някаква степен 90-тв процента лумпен-пролетариат заслужава точно това
    #АлахуАкбар #АфроНемци

    Коментиран от #15

  • 2 Бойко, Маргина и другите

    21 0 Отговор
    Англия е Северна Корея с Ротшилди и джендър образование.
  • 3 Минчо

    27 1 Отговор
    Ами като не искат такива подмятания да си слагат само "албионски" играчи в отбора. А и страна, която е една от "люлките"' на скинхед философията да мрънка срещу 50-тина тяхно колеги е малко смешно ;)
  • 4 Русский

    4 9 Отговор
    В Русия всички медии са завладени от евреите.
  • 5 Кой68

    14 1 Отговор
    Потвърждават думите ми:лицемери и дебилна нация......
  • 6 Няма логика

    23 0 Отговор
    Кръстоносците са религиозни расисти, така че това е смехотворно....
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ???

    20 0 Отговор
    Калоян е показал,че в България кръстоносци не виреят!
  • 9 Цецо

    4 0 Отговор
    Простотията се шири навсякъде...
  • 10 Фил

    6 0 Отговор
    Не ги обиждайте,няма смисъл,нямат интелект да го разберат.
  • 11 Копторя

    9 0 Отговор
    Повръща ми се от лицемери, като англо-саксите!
    Ако не водиха в резултата щяха си излезнат тия мърши! ❤️🇧🇬!
  • 12 Пешо гипса

    10 1 Отговор
    Имат проблеми с Брексит,и търсят начини за отклоняване на общественото мнение.В случая жертвеното агне сме ние българите
  • 13 Само Черноморец БС

    1 1 Отговор
    Хората са прави Не трябва да има расизъм и хулиганско поведение по стадионите В случая вината е в нас Няма какво да се навиваме помежду си
  • 14 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ПРАВИ СА АНГЛИЧАНИТЕ ,ЩОМ НИЕ НЯМАМЕ КАТО ТЯХ -КУПЕНИ ОТ АФРИКА СПОРТИСТИ НА СВЕТОВНО НИВО !!! ТЕ НЯМАТ ЧЕРНИ ВЕЛИЧИНИ САМО В КОЛОЕЗДЕНЕТО !?!?!? А ОТ КЪДЕ СА ИМ ЧЕРНИТЕ СПОРТИСТИ ...ОТ АНГЛИЙСКА "МАЙКА ЮНАШКА" ??? А И ЗАЩО АНГЛИЙСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ФУТБАЛЕРИ - НЯМАТ УСПЕХ ПОНЕ 40 ГОДИНИ !?!?!?
  • 15 Напомняне

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Анти милиционер":

    Така е било и след Руско-турската освободителна война, когато премиерът на Великобритания, евреинът Бенджамин Д'Израели е бил един от главните българомразци и негодници, "допринесли" за погазването на българските национални интереси. По-късно делото му е продължено от Чърчил, и така си ни "обичат" ингилизите и до ден-днешен...