Last news in Fakti

16 Октомври, 2019 13:32 5 652 12

Двуличният Хендерсън бе разкрит (СНИМКА)

  • хендерсън-
  • расизъм-
  • българия-
  • англия-
  • суарес-
  • евра-
  • разкриване

Расист ли е халфът на Англия?

Двуличният Хендерсън бе разкрит (СНИМКА) - 1
Снимка: БГНЕС

Футболистът на английския национален отбор и Ливърпул Джордан Хендерсън предизвика сериозни полемики на Острова и в Европа с двуличната си позиция за расизма.

След расисткия скандал на Англия - България халфът заяви: “Очевидно не бях никак доволен от ситуацията. Много е разочароващо, че такова нещо се случва през 2019-а година. Отвратително е. Бях бесен. Това не трябваше да се случва и нещо трябваше да се направи. Мисля, че момчетата бяха невероятни. Оставихме футболът да говори. На почивката решихме в съблекалнята, че искаме да излезем и да ги накараме да страдат, да причиним страдание и на техния отбор. Говорихме и преценихме, че трябва да останем, защото ако бяхме решили да напуснем терена и да спрем мача, те щяха да спечелят мача. Това без съмнение ни направи по-силни. Останахме единни, както трябваше. Ако само един играч не бе поискал да продължим, просто щяхме да спрем да играем.”

Хендерсън публикува и пост в Туитър, чрез който демонстрира подкрепата си в борбата срещу расизма.

Феновете на Манчестър Юнайтед обаче му напомниха, че не той е човекът, който трябва да говори за този световен проблем, тъй като през 2011 г. е демонстрирал истинската си позиция спрямо расизма.

На 15 октомври 2011 г. Ливърпул и Манчестър Юнайтед играят на “Анфийлд”, а звездата на мърсисайдци Луис Суарес на няколко пъти нарича Патрис Евра “негро”.

На 20 декември ФА наказва уругваеца за 8 мача и го глобява с 40 000 паунда. На следващия ден ухиленият Хендерсън и съотборниците му излизат на загрявката преди поредния си двубой с фланелки в подкрепа на Луис Суарес.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    54 0 Отговор
    Англия са най големите расисти в света.Защо тогава най слабо платената и мръсна работа в Англия се върши от хора с различен от белия цвят на кожата

    Коментиран от #7

  • 2 Англичанин

    24 0 Отговор
    Само ние имаме право да си бием негрите.
  • 3 Мосак Фонсека

    37 0 Отговор
    АБСОЛЮТНО НИКОГА НЕ ПОДЦЕНЯВАЙ АНГЛОСАКСОНСКАТА РОБОВЛАДЕЛСКА ЛИСИЦА.
  • 4 Братя Българи

    24 2 Отговор
    България има две възможности
    1. Славянобългарска бяла държава.
    2. Мултирасова с непрестанно нарастващ брой на негрите, (които са изостанала в интелектуално развитие раса) и идващите с тях безкрайни атаки срещу нас за расизъм и всякакви други проблеми в допълнение на циганския.

    А това доколко са прогресивни мултирасовите общества, вижте Бразилия - 50% негри и са на едни от първите места по насилствени престъпления.
    Аз съм абсолютно за първия вариант.

    Коментиран от #5

  • 5 Eistee

    13 20 Отговор

    До коментар #4 от "Братя Българи":

    Пич, навсякъде пишеш неща като "негрите, (които са изостанала в интелектуално развитие раса)". Ти въобще в час ли си? Ти знаеш ли, че има милиони тъмнокожи, които са по-интелигентни от теб и цялото ти семейство взети заедно? Как въобще ти идват в главата такива екзотични изцепки? Дай някакъв източник? Ама не изкукалия дядка Джеймс Дюи Уотсън, а някакво сериозно изследване. Дай ни нещо, за което да се захванем, че иначе така да си бръщолевиш свободните съчинения някак е не само несериозно, но в една правова държава е престъпно.

    Коментиран от #6, #10

  • 6 тттт

    27 5 Отговор

    До коментар #5 от "Eistee":

    Колега, има интелигентни негри, но като цяло са първосигнални диваци, дори по зле и от ромите! Живял съм 6 години в Париж и съм работил с негри, като цяло са лош материал.
    Виждам, че ги наричаш с умалителното тъмнокожи да не си син на някой кениец хахаха

    Коментиран от #11

  • 7 Маймуните са си маймуни

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    И най голямите пияници и наркомани, всяко лято колко души измират от пиене и наркотици, ама така е навремето като са се кръвосмешавали само уруди са се родили после:-)
  • 8 Кой68

    11 0 Отговор
    Расист......Лицемер.....Но когато самото общество и политиката е лицемерие друго неможе да бъде при "джентълмените".Колкото до расизма в Англия той не ги е напуснал от търговията със роби до днес.........
  • 9 Диамантената ръка

    18 0 Отговор
    Всяко лято Слънчев бряг е пълен с английски интелектуалци... Брекзит и вън!
  • 10 Хайл

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Eistee":

    Знаеш ли кога ще изчезне расизма?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 От Пирдоп

    2 0 Отговор
    ,,Зората на Зулу"- интересен филм!!?