4 Ноември, 2019 09:14 1 053 0

Милан капитулира на "Сан Сиро" (СНИМКИ)

  • милан-
  • лацио-
  • серия а-
  • сан сиро

"Росонерите" отстъпиха с 1:2 на Лацио

Милан допусна загуба с 1:2 при домакинството си на Лацио в дербито от 11-тия кръг на италианската Серия "А".

Точен в тяхна полза беше Бастос, вкарал си автогол, докато за победителите се разписаха Чиро Имобиле и Хоакин Кореа.

За Имобиле, освен гол номер 13 в шампионата, това бе и юбилейното 100-тно негово попадение с екипа на тима.

"Росонерите" се намират на десето място с 13 точки, след като победиха в предишния кръг отбора на СПАЛ с 1:0. При още един успех те можеха да се изкачат до осмата позиция, но това не се случи.

Гостите са вече под номер 4 в класирането, с актив от 21 точки.

Първото полувреме предложи на феновете на "Сан Сиро" битката, която те очакваха. Още в началото на срещата акциите в двете наказателни полета започнаха да се редуват една след друга.

Съвсем според прогнозите, Чиро Имобиле бе най-опасният футболист в редиците на Лацио, докато Пьонтек движеше всичко по-любопитно за Милан в атака.

Голмайсторът на столичани Имобиле бе близо до откриване на резултата в два поредни случая, но нямаше шанс да даде предимство на тима си. Той стреля технично при третия си опит да порази целта, но изстрелът му срещна напречната греда.

В 25-ата минута Имобиле все пак успя да се разпише, като получи перфектно подаване от десния фланг на атаката на Лацио и засече неспасяемо топката с глава, давайки заслужено предимство на тима си в мача.

Радостта на столичани обаче трая едва 3 минути, като пас към Пьонтек бе добре отигран от нападателя в пеналта на римляните, кълбото рикошира в гърдите на Бастос, след което влетя в мрежата на Лацио за 1:1.

До почивката изстрел на Чалханоглу премина в близост до целта, а след това и влезлият на терена принудително Ребич бе близо до отбелязване на гол, но вратарят на съперника спаси.

Така до почивката резултатът беше равен, а и двата отбора имаха пропуснати положения, за които можеха да съжаляват.

Второто полувреме бе изпъстрено с редица безсмислени нарушения. Те накъсаха неимоверно играта и занижиха чувствително качеството на предложения футбол.

Бяха показани и редица официални предупреждения, като по чудо никой не видя червения цвят на картона.

Не личеше как резултатът може да бъде променен и въпреки редицата извършени промени в двете единайсеторки.

И когато всички се готвеха да поделят точките, Хоакин Кореа получи добро подаване на границата на наказателното поле и стреля силно, като не остави шансове на вратаря, разписвайки се за оказалото се и крайно 1:2.

За Милан загубата е шеста за сезона до момента. Също 6 са вече победите за римляните.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА