11 Ноември, 2019 15:40 1 339 0

Топ рефер: Нямаше дузпа за Сити, защото...

  • марк клатънбърг-
  • манчестър сити-
  • ливърпул-
  • вар-
  • дузпа-
  • премиърлийг

Бернардо Силва пръв играе с ръка

Топ рефер: Нямаше дузпа за Сити, защото... - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият топ рефер на Англия Марк Клатънбърг даде своето становище по горещата тема от вчерашното дерби между Ливърпул и Манчестър Сити (3:1). Мърсисайдци поведоха с гол на Фабиньо, дошъл само 22 секунди след ситуация, в която гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Трент Александър-Арнолд. Такава безспорно имаше, но преди нея и Бернардо Силва докосна топката с ръка. Играта бе спряна едва след гола на Ливърпул и тогава ВАР прегледа ситуацията. В крайна сметка дузпа не бе отсъдена и попадението на Фабиньо остана. Впоследствие от Премиърлийг излязоха с официално становище, според което дузпа не е била отсъдена, тъй като не е има достатъчно основания да се счита, че играта с ръка на Александър-Арнолд е била умишлена. Според Клатънбърг 11-метров наказателен удар правилно не е назначен, тъй като Бернардо Силва е отклонил топката с ръка и след това кълбото е срещнало и ръката на бранителя на Ливърпул. Точно такова е трябвало да бъде и логичното обяснение от Премиър лийг.

"ВАР и Майкъл Оливър взеха правилното решение да оставят гола на Фабиньо, въпреки че аз не съм съгласен с мотивите, които Премиърлийг изтъкна. Имаше твърдения, че голът трябвало да бъде отменен и да бъде отсъдена дузпа заради играта с ръка на Трент Александър-Арнолд момент преди попадението. Обаче Бернардо Силва отклони с ръка топката към Александър-Арнолд и поради тази причина играта не трябваше да бъде връщана. Ако Силва не беше отклонил топката, тогава, да, дузпа трябваше да бъде отсъдена, защото ръката на Александър-Арнолд беше в неестествена позиция и и увеличи обема на тялото му. Ето защо не разбирам обяснението от Премиър лийг, че това не е била умишлена игра с ръка", коментира Клатънбърг.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА