13 Ноември, 2019 19:04 711 0

Националният селекционер: Харесвам комбинативен футбол, но...

  • национален отбор по футбол-
  • георги дерменджиев

И в този спорт продължаваме напред

Националният селекционер: Харесвам комбинативен футбол, но... - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Георги Дерменджиев иска да види по-спокойна и освободена игра от своите избраници срещу Парагвай и Чехия тази седмица, предаде БГНЕС.

„Всички лоши резултати остават зад гърба ни, гледаме напред и каквото се случи. По време на първия мач имаме право на шест смени. Недялков ще ни липсва, но има момчета, които да го заместят. Самите резултати и негативизмът към играчите повлияха на отбора. Не е добре, когато губиш, но не е добре и когато те хокат постоянно. Това си е нашият национален отбор все пак. Разговаряхме много с играчите, но ситуацията не е лека“, заяви Дерменджиев.

Той също така изтъкна, че ще вика единствено футболисти, които са във форма, а освен това иска отборът да загърби поредицата от загуби и психологическото натоварване от тях.

„Най-лошо е това, че има психологическо натоварване. На мен ми се иска това да отмине или поне да се намали. Искам да вдъхна вяра и увереност на момчетата, защото имат потенциал и възможности. Искам да ги видя по-спокойни, да играят освободено. Честата смяна на треньори не е добре за играчите, харесвам да се играе комбинативно, но ще се съобразя с качествата на футболистите. Който играч е в добра форма, той ще бъде в националния тим“, допълни селекционерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА