16 Ноември, 2019 07:59 5 936 8

Въпреки всичко: България с шанс за класиране на Евро 2020

  • национален отбор-
  • българия-
  • евро 2020

Засега още не се знае кой ще бъде съперникът на “трикольорите”

Въпреки всичко: България с шанс за класиране на Евро 2020 - 1
Снимка: fakti.bg

Въпреки невзрачното си представяне в квалификациите за Евро 2020, България все пак ще получи шанс да се добере до финалите на шампионата на Стария континент. Това стана възможно след победата на Финландия над Лихтенщайн с 3:0, която класира “Суоми” на голям футболен форум за пръв път в историята. Финландците заеха второто място в група "J", а първото е за Италия.

Спечелената от Финландия квота за Евро 2020 освободи едно място за класиране чрез плейофите в Лигата на нациите. Финландците заемаха четвъртата позиция в нашата Лига "С", но тъй като се класираха чрез квалификациите, петият отбор заема тяхното място, а това е именно България.

Засега още не се знае кой ще бъде съперникът на “трикольорите”. Той ще бъде определен чрез жребий, след който ще се разбере дали съставът ни отива в Лига "А" или Лига "С". Ако останем в нашата Лига "С", то ни предстои мач с Шотладния в Глазгоу. Победителят от него пък ще срещне някой измежду Норвегия и Сърбия.

Ако обаче попадне в Лига "А", то въпросителни към днешна дата са доста и няма яснота кои точно ще са четирите отбора в нея. Единственото ясно е, че България ще е гост на 26 март, като сблъсъкът ще се реши в един мач.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Драги ми смехурко........

    19 0 Отговор
    Всички се засмяха.
  • 2 Behemoth

    12 0 Отговор
    Удължаване на агонията!
  • 3 Отпишете ги

    10 0 Отговор
    Дъртите Издухани Младите Дебели и бавни един точен пас не умеят да си подадът
  • 4 Гост

    7 3 Отговор
    Не гледам футбол и не ми дреме .
  • 5 Бг фен

    14 0 Отговор
    Младежите ми напълниха душата с красива игра срещу силния отбор на Полша Евала момчета Вие сте бъдещето Играете като истински професионлисти
  • 6 Селендур

    10 1 Отговор
    Младежите играха сърцато за България,въпреки че дошлите зрители бяха един автобус хора.
    Срамота.Петък вечер, всички софианци са си отпътували по родните села
  • 7 реалност

    5 0 Отговор
    никакъв шанс. Грешно заглавие.
  • 8 Жоро

    1 1 Отговор
    Дай Боже да се класираме,по някаква случайност там и да се паднем в група с Германия,Белгия и Франция-тогава ще направим още един антирекорд-нула точки,с голова разлика 0:21-7от Белгия ,7от Германия и 7от Франция .Това сме ние с тоя отбор.Щом играем със Сърмов-това е!