Last news in Fakti

16 Ноември, 2019 11:09 1 241 7

Български оптимизъм: Били сме и по-зле

  • национален отбор-
  • българия
Български оптимизъм: Били сме и по-зле - 1
Снимка: fakti.bg

На четири мача без успех от антирекорд е българският национален отбор по футбол, съобщава "Меридиан мач".

От загубата ни срещу Норвегия с 0:1 в Лигата на нациите на 16 октомври миналата година, до поражението от Парагвай преди два дни, нашите национали стигнаха до 5 ремита и 7 поражения. Толкова последователни срещи без успех регистрираме за общо трети път в историята си.

Сегашната и предишните две такива серии (дошли в края на 70-те години на XX век) делят второто място сред най-лошите ни за всички времена.

До абсолютния антирекорд ще стигнем, ако не успеем да спечелим и следващите си 4 мача.

Най-лошото ни постижение е записано в първите 16 двубоя от историята на държавния тим. Тогава между 1924 и 1930 година стигаме до едва три ремита и 13 поражения при голова разлика 17-50.

Първата победа идва на 12 октомври 1930 година с 5:3 срещу Румъния.

От трите поредици, в които сме стигали до 12 срещи без успех, сегашната е най-лоша. В нея равенствата са само 5, а загубите - цели 7. В другите две през 70-те сме стигнали веднъж до 8, а в другия случай до 6 ремита.

Остава да видим ще спре ли кошмара срещу Чехия (неделя, 19:00 часа) или след този мач сегашната серия вече ще е еднолично номер две в класацията на антирекордите ни.

Български оптимизъм: Били сме и по-зле
Снимка:


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ал та фанах Атаопънах

    6 0 Отговор
    "Били сме и по-зле" ще е новият химн на България.
  • 4 Бончо

    5 0 Отговор
    Съвременния футбол е и бизнес и наука и организация.
    Прости хора бивши футболисти това не го могат.Има талатливи деца но попадат при прости и корумпирани треньори,учители пр.За ВИФ да не говорим какви хора вземат висше образование и какви са им преподавателите.Е кога ще имаме напредък в тази област начело с тъпанарите-никога.
  • 5 8925

    4 0 Отговор
    То пък въобще не е зор да имаме професионален футбол! В сумати държави си се събират някакви хора, упражнявщи други професии като доктори, архитекти и т.н. и си ритат топка без да правят супер драми от това, че са загубили някой мач! Имаме къде, къде по-големи проблеми от това, че дечицата на "героите" от 94г. не могат да бият в 12-и пореден мач!
  • 6 12345

    3 0 Отговор
    Копаеме дъното! Управляващите са безскрупулни некадърници, начело със Лечков.
  • 7 мани мани

    1 1 Отговор
    то май излиза, че винаги сме били много зле по футбол! пикът ни е 1994г. тогава бяхме най-добре и вече слизаме пак надолу :)
    злетаци! няма и да бъдем добре!