Last news in Fakti

29 Ноември, 2019 08:59 1 777 1

Скандал с футболист преди мач от Лига Европа

  • лига европа-
  • скандал-
  • базел-
  • фк краснодар

Нападател на Базел не бе допуснат до територията на страната

Скандал с футболист преди мач от Лига Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Политически скандал избухна преди срещата на ФК Краснодар и Базел от 5-ия кръг на група С в Лига Европа. Нападателят на швейцарския тим - Едон Жегрова не бе допуснат до територията на страната. Причината за това е фактът, че 20-годишният футболист е национал на Косово, а Русия не признава отцепилата се от Сърбия държава.

Футболистът е роден в германския град Херфорд, но се състезава с косовски паспорт.

Без Жегрова Базел загуби с 0:1 гостуването си в Краснодар, като единственият гол падна малко преди края и негов автор от дузпа бе Ари. Бразилският нападател с руски паспорт бе изгонен в даденото от съдията продължение за втори жълт картон.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    3 0 Отговор
    Така трябва, изкуствено създадена държава от едни терористи за други терористи.