Last news in Fakti

1 Декември, 2019 14:32 18 431 9

След строга диета Анди Руис неузнаваем

  • анди руис-
  • антъни джошуа-
  • бокс
След строга диета Анди Руис неузнаваем - 1
Снимка: Twitter

Седмица преди големия сблъсък между Антъни Джошуа и Анди Руис-младши двамата боксьори продължават упорита подготовка за титаничния сблъсък. През юни мексиканският състезател сензационно нокаутира своя съперник, за да вземе трофеите му. За Джошуа това се оказа първо поражение на професионалния ринг.

Успехът на Анди Руис дойде изненадващо, може би най-вече заради физиката му, която накара мнозина да го „отпишат”. Наднорменото тегло му спечели дори редица обидни прякори. Той обаче призна, че много обича „Сникерс”.

В последните седмици мексиканският боксьор значително отслабна, поне видимо. Преди първия мач с Джошуа той тежеше 125,5 килограма, а това е било част от тактиката му.

„Исках да тежа повече, защото Антъни Джошуа беше голям, трябваше да издържа на теглото му, да мога да поема ударите. В реванша смятам да съм по-бърз”, разкри Руис.

Задачата му не е била никак проста - да свали килограми, за да се противопостави в реванша далеч по-добре от тактическа гледна точка. Затова Руис се е доверил на основателя на здравословната кухня Zo's Meal Plans.

Световният шампион е трябвало значително да ограничи храната си. Наложило се е на първо място да се откаже от любимите си „Сникерси”. Менюто му е станало богато на морски дарове, риба и италианска паста в дните на спаринги.

Диетологът, който се е заел с боксьора, разкрива, че целта им не е била да свали конкретен брой килограми. Трябвало е да свали колкото може повече, за да бъде лек и да може да се движи по-бързо.

„Хората казват, че съм свалил прекалено много, затова няма да бъда силен, а Джошуа може да се движи около мен. От 1 юни, от боя, аз свалих 3,6 килограма. Ще бъда като преди, ще бъда силен”, заяви самият Анди Руис.

Свалените килограми са съвсем малко като тегло, но визуално разликата е огромна.

Реваншът между Анди Руис и Антъни Джошуа е на 7 декември в Саудитска Арабия. В първата среща мексиканецът изненадващо спечели титлите на WBA, WBO, IBF и IBO.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    72 12 Отговор
    Ще ги спукам и двамата !!!! белот, сентасе,зарчета,черен петър,не се сърди човече ,, абе на каквото кажат !!!!!
  • 2 Behemoth

    43 11 Отговор
    Тоя допуска грешка ...всяко сваляне на тегло води до загуба на сила и изтощава организма....
  • 3 Порно

    38 1 Отговор
    Всъщност , няма и 4 килограма за 6 месеца не може да се нарече сваляне на тегло
  • 4 Голяма грешка

    5 9 Отговор
    Прави мексиканеца, наднорменото тегло му до несе победата в първия двубой, сега е решил да прави плочки на корема като Джошуа, и след няколко дена в СА Джошуа ще го спуска от бой понеже е по висок и с по дълги ръце, ако не вярвате вижте в YouTube клипчета с ЕРИК АШ/Бътърбийн/, нисък, бял и тежаш около 160кг., такива с плочки на корема като Джошуа ги разметаше във въжетата още на първия рунд, а на втория им правеше главите като японски портативни телевизори, нисък и дебел, спуквале ги от бой, спомнете си и двубоя между Роланд Гарднър и руската мечка на олимпиадата в Атина в класическата борба, все примери който казват че като си нисък и дебел си аутсайдер.

    Коментиран от #9

  • 5 4 кила за 1/2година

    5 8 Отговор
    Тя италианската паста е много диетична. Тоя диетолог май е с български корени от Габрово
  • 6 ПЕНКО

    9 2 Отговор
    ДА СИ СПОМНИМ ДЖЕК ЛОНДОН И "ТРИТЕ БОЯ ЗА ТИТЛАТА В БОКСА " !!!! ТРИ БОЯ- ТРОЙНА ПЕЧАЛБА- И "ГУША " ЗА УРЕДНИЦИТЕ!!! КОЛКОТО ФЕДЕРАЦИИ- ТОЛКОВО " МАМБО-ПАПО" ЗА ГИЛДИИТЕ !!!
  • 7 стоян георгиев

    5 4 Отговор
    смяната на външния му вид е грешка.тва че е стопил мазнините си и е натрупал мускули не винаги е нещо положително.сега ще бъде с по-бавни ръце и няма да удря толкова тежко предвид новата му конструкции,а именно с бързите си ръце и силния удар победи в първия мач.
  • 8 Петарчо простия

    1 0 Отговор
    Гоолеми специалисти!
  • 9 Неутрален

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Голяма грешка":

    Ей много си компетентен