Last news in Fakti

12 Декември, 2019 09:26 1 770 3

Осъдиха Dolce&Gabbana да плати обезщетение на Марадона 70 000 евро

  • dolce&gabbana-
  • марадона-
  • обещетение

В Инстаграм Марадона приветства съдебното решение

Осъдиха Dolce&Gabbana да плати обезщетение на Марадона 70 000 евро - 1
Снимка: БГНЕС

Модна къща Dolce&Gabbana беше осъдена да плати 70 000 евро обезщетение на легендарния футболист Марадона, защото е използвала името му с търговска цел през 2016 г., предаде Франс прес, цитира Дарикнюз.

Съдебното решение предвижда също модната къща да плати на аржентинеца над 13 000 евро за адвокатски разноски.

Съдебният спор е заради дефиле в Неапол през 2016 г., по време на което манекенка носеше светлосиня фланелка на футболния клуб "Наполи" с номер 10 и изписано над него име Марадона на гърба ѝ.

„Това е било направено без съгласието на футболиста и без да е бил осъществен контакт с него“, поясниха адвокатите му.

Защитата на Dolce&Gabbana увери, че става въпрос за отдаване на почит към Неапол.

„Дефилето обаче имаше търговска цел, а правото да използва името и имиджа на толкова известна личност има единствено самата тя“, посочиха още адвокатите на Марадона.

Съдийката Паола Гандолфи отбеляза, че името Марадона е свързано с изключителни футболни умения и не може да се използва от предприемачи, без да е бил постигнат консенсус със самия футболист.

В Инстаграм Марадона приветства съдебното решение: "Отдаването на почит е нещо хубаво, но смятам, че трябваше да поискат нужното разрешение, за да използват името ми по време на дефилето", е написал той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Санде

    9 1 Отговор
    Друсай Дон Диего.... ти си бог !
  • 2 Бисер

    8 0 Отговор
    Пари за едно кило,честито .
  • 3 ....

    5 0 Отговор
    Ще има дрога с тия мангизи