3 Януари, 2020 13:25 1 781 0

Грандиозен скандал на старта на ATP Cup

  • atp cup-
  • тенис на корт-
  • тенис

Вместо да зазвучи химнът на Молдова, на корта в Сидни преди мача им с Белгия се разнесе химнът на Румъния

Грандиозен скандал на старта на ATP Cup - 1

Организаторите на ATP Cup се извиниха официално на Молдова, след като пуснаха грешен национален химн преди първия двубой на състава им. Вместо да зазвучи химнът на Молдова, на корта в Сидни преди мача им с Белгия се разнесе химнът на Румъния - тяхната съседка, с която се намират в сложни отношения.

"В началото на мача между Молдова и Белгия допуснахме грешка с химните и пуснахме грешен такъв, когато трябваше да бъде изпълнен химнът на Молдова. Дълбоко съжаляваме и се извиняваме на тима на Молдова", обявиха от ATP.

Въпросът за отношенията с Румъния от години разделя молдовското общество. Някога двете държави са били едно цяло, а днешната република Молдова възниква като независима държава през 1991-ва година след разпадането на Съветския съюз. От тогава и до днес част от молдовците настояват за ново обединение с Румъния и проевропейски курс, а други са против обединението.

Молдова и Белгия са в една група на ATP Cup заедно с България и Великобритания, а първият им двубой срещу белгийците завърши със загуба с 0:3.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА