5 Януари, 2020 10:00 1 995 5

България ликува! Григор Димитров и Димитър Кузманов ни донесоха победа над Молдова

  • atp cup-
  • победа за българия-
  • григор димитров-
  • димитър кузманов-
  • българия-молдова 2:1

Победите на сингъл - ключови за успеха

България ликува! Григор Димитров и Димитър Кузманов ни донесоха победа над Молдова - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Българската тенис звезда Григор Димитров осигури втора победа за България на новия турнир АТП Къп. Гришо не остави съмнения в превъзходството си и за малко над час игра победи първата ракета на Молдова Раду Албот с 6:2, 6:3. Този резултат, гарниран и с успеха на Димитър Кузманов, който по-рано сутринта също спечели своя мач срещу Александър Козбинов с 6:1, 7:5, означаваше, че мачът на двойки ще бъде без голямо значение за нашите момчета, предаде Гонг.

В крайна сметка, България в лицето на Григор Димитров и Александър Лазаров отстъпи на двойки с 4:6, 6:7 на Молдова в лицето на Раду Албот и Александър Козбинов.

Що се касае до мача на Гришо - Димитров показа своето изящество в първия сет и не остави шансове на 46-тия в света молдовец. Във втория сет хасковлията имаше малко повече затруднения, макар че направи ранен пробив. Отново двойните грешки можеше да изиграят лоша шега на нашето момче, но благодарение на феноменални отигравания той успя да стигне до успеха и във втория сет.

В основата на успеха на Димитров бе неговата висока успеваемост на втори сервис на съперника си – българинът спечели 8 точки от 12 такива случая. 15-те непредизвикани грешки на молдовеца Албот, също помогнаха за победата. Григор завърши 61% вкаран първи и 68% вкаран втори сервис. Също така той записа и пет аса срещу нула за противника, но и направи цели осем двойни грешки срещу само две за Албот.

В последния си мач в групите България излиза срещу Белгия във вторник сутринта.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 локомотива

    4 13 Отговор
    България ликувала,бе не виждам на улицата хора със знамена,Павеле ти как разбра че пишеш такива смешки, това да не ти е 94г,тогава беше ликуване което за съжаление никога няма да се повтори.Айде стига съм писал че ще излизам да ликувам.
  • 2 реалист Пресметливий

    2 3 Отговор
    По указания от Брюксел падаме във вторник от Белгия и... отиваме на кино!
  • 3 Бай Ганьо

    4 4 Отговор
    булгаристан ликувал!!!!!!! На кой му пука, бре.Народа масово гладува, и се чуди как да си купи хляб, лекарства, и как да се изкъпе,вие чак "народа ликувал".Чудите се как да отклоните вниманието на ТЪПОУМИЕТО. Радвай се народе, бием в ATP, а ти яж слама.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Ганьо":

    Абе бездомнико пари за хляб си нямал ама телефон с интернет имаш да пишеш простотии. Яж салама и дърпай към някоя друга новина.
  • 5 Голем смях

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Ганьо":

    Интересно,вчера писаха че 200 000 българи били в чужбина за празниците и че сме похарчили 2 000 000 000 лева за подаръци,ядене и пиене .Хипермаркетите бяха претъпкани,задръстванията с автомобили бяха отвратителни и всеки пазаруваше като за последно.Че не сме богати като в Западната часта на Европа си знаем,но и не сме се докарали чак да нямаме хляб.А за пиене винаги се намира нещо .Так че може да си завреш коментарчето в задния двор и ...върви да се изкъпеш.На Банишора .