12 Януари, 2020 14:54 2 053 0

Безмилостен Джокович с нов успех срещу Надал

  • рафаел надал-
  • новак джокович-
  • atp cup-
  • тенис на корт-
  • тенис

Новак доминираше от началото като накара съперника му да играе по-дефанзивно

Безмилостен Джокович с нов успех срещу Надал - 1
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович записа поредната си победа над Рафаел Надал на твърди кортове. Сърбинът спечели с 6:2, 7:6(4) във втория мач от финала на ATP Cup. След тази победа Сърбия изравни резултата на 1:1 и предстои решителен мач на двойки, който най-вероятно отново ще противопостави Джокович и Надал. По-рано днес Роберто Баутиска Агут победи Душан Лайович с 6:1, 7:5.

Новак доминираше от началото като накара съперника му да играе по-дефанзивно. В този период испанецът не можеше да се справи с темпото на Джокович и загуби първата част с 2:6. Втория сет бе далеч по-равностоен, което превърна двубоя в спектакъл и към неговия край двамата направиха фантастични разигравания. Сърбинът не отстъпи и сантиметър, справи се с опита на Рафа да се върне в мача и взе тайбрека на втория сет, с което стигна до крайния успех.

Джокович спечели 19-и пореден сет и девета поредна победа срещу Надал на твърди кортове. Последната му загуба от световния номер 1 на тази настилка бе на финала на US Open през 2013 г. Миналата година Новак спечели седма титла на Откритото първенство на Австралия, а в битката за трофея нанесе на Рафа единствената загуба в три сета на финал от Големия шлем.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА