Last news in Fakti

15 Февруари, 2020 00:18 1 484 0

Борусия (Дортмунд) разкъса Айнтрахт (Франкфурт)

  • бундеслига-
  • борусия (дортмунд)-
  • айнтрахт )франкфурт)-
  • 4:0

Дортмундци се върнаха на победния път, след като загубиха злополучно предните си два мача

Борусия (Дортмунд) разкъса Айнтрахт (Франкфурт) - 1
Снимка: БГНЕС/EРА

Отборът на Борусия (Дортмунд) постигна гръмка победа с 4:0 при домакинството на Айнтрахт (Франкфурт) в първи мач от 22-рия кръг на немската Бундеслига. С попаденията за разгрома се отчетоха Лукаш Пишчек, Джейдън Санчо, Ерлинг Халанд и Рафаел Герейро.

В първите 30 минути на срещата положенията и пред двете врати не бяха много, въпреки териториалното и тактическо предимство на "жълто-черните". Най-доброто положение се откри пред Рафаел Герейро, който нацели левия страничен стълб на вратата на Кевин Трап.

Все пак в 33-та минута дойде и пробивът за състава на Люсиен Фавър. Ашраф Хакими намери Лукаш Пишчек на границата на наказателното поле и с прецизен шут с левия крак той препарира Трап за първи път.

Почти веднага след рестарта на срещата преднината за домакините беше удвоена. Санчо беше изведен с голямо пространство по левия фланг, преодоля защитник и разстреля Трап за 2:0 в 50-та минута.

Само 4 минути по-късно резултатът вече беше класически. След нов пробив по десния фланг на Хакими, мароканецът намери Ерлинг Халанд на дузпата, а младият норвежец направи безпомощен вратаря на гостите.

Финалният резултат беше оформент в 74-та минута. Рафаел Герейро овладя на границата на наказателното поле, след което с топовен шут от 20 метра почти скъса мрежата за крайното 4:0.

Така Дортмунд излезе на второто място във временното класиране, с актив от 42 точки, колкото има и РБ Лайпциг, но възпитаниците на Юлиан Нагелсман са с мач по-малко.

Айнтрахт остана 9-ти с 28 пункта от изиграни 22 мача.

Лидер във временното класиране е отборът на Байерн Мюнхен, който има 43 пункта и е с мач по-малко от втория Борусия )Дортмунд).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА