Last news in Fakti

15 Февруари, 2020 19:10 999 0

РБ Лайпциг срази Вердер и постави Байерн Мюнхен под напрежение

  • бундеслига-
  • рб лайпциг-
  • верден бремен-
  • 3:0

Хората на Нагелсман задължиха Байерн да спечелят утрешното си гостуване на Кьолн

РБ Лайпциг срази Вердер и постави Байерн Мюнхен под напрежение - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Отборът на РБ Лайцпиг постигна класическа победа над тима на Вердер Бремен и продължава борбата с Байерн Мюнхен и Борусия (Дортмунд) за титлата в Германия.

Двубоят от 22-ри кръг на Бундеслигата започна с попадение на Лукас Клорстерман. В 39-ата Патрик Шик удвои, а в началото на второто полувреме Норди Мюлер оформи класиката, която до последния съдийски сигнал остана непроменена.

Домакините подеха инициативата още от първите секунди на двубоя и в 18-ата минута резонното се случи. Лукас Клорстерман получи страхотен пас от Патрик Шик, който му позволи да чукне топката в опразнената мрежа и да изведе "червените бикове" напред.

В 39-ата минута авансът на Лайпциг бе удвоен, след като Дани Олмо намери Патрик Шик, който успя да надскочи противниковата защита и с удивителен удар с глава вкара топката под напречната греда.

Доминацията на домакините продължи и през втората част, а началото бе повече от добро, след като в 46-ата минута Конрад Лаймер намери непокрития Норди Мюлер, който насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата и оформи класиката.

Така РБ Лайпциг оглави класирането с 45 точки и излязоха пред втория Байерн, чийто сблъсък от 22-ри кръг предстои в утрешня ден.. Вердер, от своя страна, е предпоследен със скромните 17 точки.

В останалите двубои от Бундеслигата, стартирали от 16:30, Аугсбург и Фрайбург не се победиха (1:1), Херта Берлин постигна важна победа при гостуването си на Падерборн с 2:1, Волфсбург победи драматично Хофенхайм с 3:2 като гост, а Байер Леверкузен стори същото при гостуването си на Унион Берлин - 3-2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА