Last news in Fakti

16 Февруари, 2020 19:19 1 214 1

Байерн Мюнхен отговори на предизвикателството на РБ Лайпциг

  • бундеслига-
  • байерн мюнхен-
  • кьолн-
  • 4:1

''Баварците'' са отново точка пред конкурента си за титлата РБ Лайпциг

Байерн Мюнхен отговори на предизвикателството на РБ Лайпциг - 1
Снимка: БГНЕС

Байерн Мюнхен спечели категорично с 4:1 гостуването си на Кьолн от 22-ия кръг на Бундеслигата.

Актуалните шампиони решиха всичко в двубоя още в първите 12 минути, в които реализираха три гола и така направи остатъка от мача на практика протоколен. Серж Гнабри се отчете с две попадения, Роберт Левандовски вкара дежурния си гол, а сред голмайсторите се записа и Кингсли Коман. Томас Мюлер пък направи две асистенции и така вече има 14, което е рекорд в Бундеслигата за 22 кръга.

Мачът на „Райн Енерги Щадион“ започна по възможно най-добрия начин за баварците, които само в рамките на 5 минути вкараха два гола и в общи линии приключиха интригата в мача.

Първият падна след добра комбинация, при която Томас Мюлер продължи за Роберт Левандовски, който пое на границата на наказателното поле и с хубав удар под напречната греда откри резултата - 1:0.

Малко след това отборната комбинация бе още по-впечатляваща. Започна я Кингсли Коман, след това Мюлер продължи към Серж Гнабри, топката мина през Левандовски и отново Мюлер, който с рекордната си 14-а асистенция в рамките на един сезон намери Коман, за когото не бе проблем да реализира от добра позиция - 2:0.

В 12-ата минута Джошуа Кимих центрира от корнер към далечната греда, а там Гнабри пое и хитро си поведе малко назад в по-централна позиция, от която с чудесен удар по земята вкара за 3:0.

До края на полувремето Байерн продължи да доминира, създавайки някои не лоши ситуации за нови голове.

В началото на втората част Йон Кордоба вкара за Кьолн, но след намесата на VAR голът бе отменен заради засада.

Вместо това гостите стигнаха до четвърти гол и втори за Гнабри. Германският национал проби прекрасно и с удар от границата на наказателното поле към далечния ъгъл се разписа за 4:0.

Кьолн все пак реализира почетно попадение чрез Март Ут в 70-ата минута.

До края на мача ''козлите'' бяха по-активни, но на няколко пъти Мануел Нойер предотврати втори гол в своята врата, за да запази крайния резултат 1:4.

С постигнатата победа Байерн се върна на първото място с 46 точки, на 1 пред РБ Лайпциг и на 4 пред Борусия Дортмунд и Борусия Мьонхенгладбах, който е с мач по-малко. Кьолн пък е на 14-а позиция с 23 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левскаря

    0 0 Отговор
    Дано Байерн не станат шампиони.