Last news in Fakti

17 Февруари, 2020 07:59 11 842 4

Отиде си голямо име във футбола ни

  • иван коцев-братчика-
  • футбол-
  • локомотив софия

Иван Коцев-Братчика си отиде на 81-годишна възраст

Отиде си голямо име във футбола ни - 1
Снимка: БГНЕС


На 15 февруари почина една от емблемите на Локомотив (София). Легендарният треньор от детско-юношеската школа на „железничарите“ Иван Коцев-Братчика си отиде на 81-годишна възраст.

Иван Коцев е юноша на Локомотив (София) и дебютира при мъжете през 1957г., припомня vitoshanews.com. Последният му мач с екипа на тима е през сезон 1966/67 г. Става шампион на България през 1964 г., а два пъти е европейски шампион за железничари (1961, 1963).

Има мачове за юношеския национален отбор и освен за Локо (София) е играл за Башинорска слава и Черно море. Братчика беше емблематична фигура за „железничарите“, на които остава верен в продължение на 66 години.

В продължение на повече от пет десетилетия работи като треньор или администратор в Локомотив. През миналата седмица Коцев е постъпил в столична болница за лечение, но е починал в събота.

Погребението на Иван Коцев ще се проведе в сряда (19 февруари), от 11:00 часа в Централните софийски гробища.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1 ритнитопковец по малко

    1 6 Отговор
    Нищо не работил цел живот а ние ги издържаме къв продукт е изработил😂😂😂 безполезен живот

    Коментиран от #3

  • 2 5555

    3 0 Отговор
    Вечна му памет!
  • 3 уважение

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "1 ритнитопковец по малко":

    За мъртвите или добро или нищо! Светъл път на душата му! Въпреки, че никога не съм го чувал. Иначе е вярно за спортистите, но те не са виновни.
  • 4 коце

    1 0 Отговор
    Голям локомотивец.Светла му памет.