Last news in Fakti

21 Февруари, 2020 13:39 5 115 3

Мерцедес "избухна" с новата си кормилна система

  • мерцедес-
  • формула 1

Системата беше забелязана веднага щом се появи видео от болида на Хамилтън

Мерцедес "избухна" с новата си кормилна система - 1
Снимка: Twitter

Във втория ден от предсезонните тестове в Барселона най-обсъжданата тема в падока се оказа DAS – двуосовата кормилна система, въведена от Мерцедес. Тя се използва, за да променя ъгъла на насочване на колелата, така че те да не са успоредни. Най-опростено казано – целта е по-голяма стабилност при завоите и по-нисък драг на правите.

Въпросът, който всички са задават, е дали новата система променя в движение окачването – нещо, което е забранено от регулациите. Според Мерцедес ФИА е наясно с DAS, а техническият директор на тима не вижда нищо незаконно в нея:

Мерцедес "избухна" с новата си кормилна система
Снимка: Twitter

"Имаме нова система в колата, идеята е новаторска. Кръстили сме я DAS. Тя просто дава допълнително пространство за пилота при завиване, което се надяваме да бъде полезно през сезона. Само че как точно я използваме, и защо, това е нещо, което ще запазим за себе си".

Системата беше забелязана веднага щом се появи видео от болида на Хамилтън, където се вижда как Люис издърпва волана към себе си при завиване. "Това не е нещо ново за ФИА, говорили сме с тях по въпроса от доста време. Правилата са пределно ясни какво е позволено и какво не е при кормилните системи, така че ние сме напълно убедени, че DAS покрива изискванията".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    7 6 Отговор
    Ще ги видим колко е легален. Те и от редбул навремето твърдяха, че деформируемите им крила били в норма, ама се оказа, че не са. Въпросът е как точно работи и какво е предназначението й, също така какви са ползите от нея, защото ако е само за удобството на пилота силно се съмнявам да това.
  • 2 бат Тонка

    8 4 Отговор
    Мерцедес вече доста време доминират, и ми е малко странно да видя точно от тях такова иновативно решение. Последните години все по-рядко се случва нещо ново, което за феновете е малко скучно.
  • 3 ГОСТ 1

    4 1 Отговор
    Концерна мерцедес са мошенници и както винаги се опитват да измамят ФИА и всички останали.Не им купувайте скапаните масови автомобили.