27 Февруари, 2020 19:16 1 032 0

Надал също е на четвъртфинал в Акапулко

  • надал-
  • кечманович-
  • тенис-
  • победа-
  • джокович-
  • акапулко-
  • турнир

Испанецът победи Миомир Кечманович с 6:2; 7:5

Надал също е на четвъртфинал в Акапулко - 1
Снимка: БГНЕС

Водачът в схемата Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на турнира в Акапулко. 33-годишният испанец, който е потенциален съперник на Григор Димитров на полуфиналите, надигра сърбина Миомир Кечманович с 6:2, 7:5. Така Рафа си осигури среща с южнокорееца Соонвоо Квон, който срази поставения под №8 сърбин Душан Лайович със 7:6 (2), 6:0.

Надал спечели първите пет гейма в мача си с 20-годишния Кечманович. При 5:1 Надал допусна пробив, но след това направи рибрейк за 6:2 и първата част приключи. Вторият сет бе доста по-оспорван. В първите седем гейма нямаше пробиви, но Надал реализира брейк за 5:3 и всичко изглеждаше решено. Не така мислеше обаче 50-ият в ранглистата балканец, който върна пробива, а след това изравни за 5:5. Сервирайки за вкарване на сета в тайбрек при 5:6, сърбинът не издържа, загуби подаването си и така Надал все пак затвори мача в две части.

С днешната победа двукратният шампион в турнира Надал запази шансове да се върне на върха в ранглистата на ATP в началото на следващата седмица. Това може да се случи само при изпълнението на две условия - испанецът да спечели трофея в Акапулко, а Новак Джокович да не се класира на полуфиналите в Дубай. Сърбинът вече е на четвъртфиналите, като му предстои мач с руснака Карен Хачанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА