Last news in Fakti

28 Февруари, 2020 06:52 3 868 8

Григор Димитров прегази Вавринка и е на полуфинал в Акапулко

  • григор димитров-
  • тенис на корт-
  • тенис-
  • акапулко-
  • стан вавринка-
  • рафаел надал

Гришо победи швейцареца с 6:4, 6:4

Григор Димитров прегази Вавринка и е на полуфинал в Акапулко - 1
Снимка: БГНЕС

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се класира на полуфинал на турнира от сериите АТР 500 в Акапулко, след като победи швейцареца Стан Вавринка с 6:4, 6:4.

Григор преодоля съпротивата на Дамир Джумхур и Адриан Манарино в коренно различни сблъсъци до момента в мексиканския град, демонстрирайки хем солидна игра във важните мигове, хем ненужно усложнявайки си точките.

Последната му победа над Стан Вавринка е през 2016 година, а благодарение на петте си поредни успеха (три през 2019-а) швейцарецът вече води със 7:4 в съперничеството. Стан се справи със съпротивата на Франсис Тиафо във вълнуващ трисетов сблъсък от първия кръг, след което надделя над испанеца Педро Мартинес.

Залогът е потенциален полуфинален двубой срещу първия поставен в схемата Рафаел Надал, а и надмощие над традиционен съперник. Това е трето участие на четвъртфиналите за Димитров, който елиминира Ернест Гулбис в дебюта си през 2014-а, когато спечели титлата, но пък отстъпи на Доминик Тийм през 2016-а при последното си досега участие.

Мачът започна с пробив на Григор още в първия гейм, като Вавринка не успя да спечели и точка. Българинът не срещна проблеми на свой сервис и затвърди пробива. Швейцарецът подобри подаването си и намали. Той поведе с 30:0 в четвътия гейм, но Григор се измъкна и поведе с 3:1. Вавринка взе подаването си, а в шестия гейм стигна до първа точка за пробив, която беше отразена от Григор, но след това той допусна двойна грешка и швейцарецът отново стигна до точка за връщане на пробива, което стана факт след грешка от бекхенд на Григор. Седмият гейм предложи две възможности за пробив на Григор и той се възползва още от първата, след като Вавринка пресили форхенд в аут и така пробивът беше върнат. Швейцарецът поведе с 30:15 в следващия гейм и стигна до точка за връщане на пробив, но българинът остана концентриран и затвърди пробива си с атака от форхенд. Последва продължителен девети гейм, който отиде на сметката на Вавринка, след което Григор сервира за спечелване на сета. Двойна грешка на Григор даде аванс от 30:15 за съперника му. Последва изравняване и топка в аут на Вавринка даде сетбол на българина. Последва втори пресилен удар на влезлия дълбоко в корта швейцарец и Григор поведе в сетовете след 6:4.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тенис

    16 5 Отговор
    До тук добре, Гришка! Ама с Надал, какво ще правим?
  • 2 антрашпиц

    13 0 Отговор
    Добре добре,браво.Айде с пожелания да срещне на полуфинал Рафа Надал,зада стане добър и зрелищен мач..
  • 3 Гриша тенисис от класа ниша

    3 32 Отговор
    Пълен смешник

    Коментиран от #4

  • 4 Дон педро

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гриша тенисис от класа ниша":

    Ей най-напред научи български!!!

    Коментиран от #6

  • 5 фен до гроб

    17 1 Отговор
    С Надал както на война ,и шансът да бъде с теб!
    Можеш Григоре , знаем че можеш!!!!
  • 6 gggw

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "Дон педро":

    ко да учи. той нема мозък
  • 7 Фен

    5 1 Отговор
    Ще се играе с Надал! Йеп!
  • 8 Така е

    1 1 Отговор
    победа,но Стан сам се победи,беше не преличаш на себе си ,36 не предизвикани грешки.Чака го тежък мач и дано направи сензация срещу Надал.