Last news in Fakti

3 Март, 2020 17:43 1 003 2

Логично: Локомотив (Пловдив) отстрани втородивизионния ЦСКА 1948 от Купата на България

  • локомотив (пловдив)-
  • цска 1948-
  • купа на българия

Актуалният носител на трофея мечтае да го защити

Логично: Локомотив (Пловдив) отстрани втородивизионния ЦСКА 1948 от Купата на България - 1
Снимка: Dsport.bg

Настоящият носител на Купата Локомотив (Пловдив) продължава към полуфиналите на надпреварата. „Смърфовете“ се наложиха категорично над своя противник ЦСКА 1948 и спечелиха срещата с 2:0, предаде Dsport.bg.

През по-голямата част от двубоя пловдивчани владееха топката и бяха по-опасният отбор.

Димитър Илиев даде аванс на домакините от Пловдив в края на първата част. Капитанът реализира от бялата точка. След почивката ЦСКА 1948 остана с човек по-малко. Втори жълт, съответно червен картон получи Димо Атанасов.

Тук някъде интригата в срещата се изпари. Бирсент Карагарен отбеляза за 2:0, а до края на срещата Локомотив имаше множество положения за трети гол, но така и не успя да вкара.

Все пак „смърфовете“ си осигуриха участие в полуфиналите. Първият мач от тях е насрочен за началото на април.

В 7-ата минута на двубоя Лукас Масоеро направи невероятен пропуск на празна врата от няколко метра. Топката бе центрирана от ъглов удар, Масоеро засече с глава, но нацели левия страничен стълб. Аржентинецът получи втори шанс да се разпише. Получи топката на празна врата, вратарят на гостите Даниел Наумов бе на земята, но Масоеро направи по-трудното - нацели напречната греда.

Малко след това Димитър Илиев проби отляво и опита удар от много малък ъгъл, но Даниел Наумов успя да избие. Топката се оказа в краката на Диниш Алмейда, който стреля опасно от дъгата на наказателното поле, но не намери очертанията на вратата.

След силните начални минути натискът на Локомотив (Пловдив) утихна. В 35-ата минута домакините все пак можеха да поведат в резултата. Топката бе центрирана от десния фланг. Капитанът Димитър Илиев отклони с глава, а Даниел Наумов напусна голлинията в опит да улови, но стражът на „червените“ обаче бе надскочен от Лукас Масоеро, който нанесе удар с глава, топката обаче прелетя над напречната греда. Наумов имаше претенции, че е бил фаулиран от аржентинския футболист на Локо, но Никола Попов не видя нарушаване на правилата.

Пет минути преди почивката „смърфовете“ развиха много добра бърза контраатака. Бирсент Карагарен бе изведен на чиста голова позиция, крилото опита удар, но топката бе блокирана от Димо Атанасов. Никола Попов отсъди 11-метров наказателен удар, който бе реализиран от капитана на домакините Димитър Илиев (1:0).

В заключителните секунди на първата част Андон Гущеров шутира от пряк свободен удар, но прати топката високо над вратата на Илко Пиргов.

В 58-ата минута Янко Сандански опита късмета си с шут от далечно разстояние, но прати топката встрани от вратата и не принуди Пиргов да се намесва.

В 66-ата минута Йосип Томашевич отне от Янко Сандански. Полузащитникът на „смърфовете“ се втурна напред, преодоля противников защитник и стреля. Топката не бе насочено много добре и Даниел Наумов успя да избие.

Секунди по-късно Бирсент Карагарен се възползва от нова грешка в редиците на ЦСКА 1948 и направи резултата 2:0. Той проби към наказателното поле на противника и с техничен удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата.

Всичко по-интересно се случваше пред вратата на гостите. В 74-ата минута Момчил Цветанов шутира мощно, но Наумов успя да се справи и улови. В следващите минути ударите към вратата на Наумов не спираха. Вратарят на „червените“ се справи с изстрелите на Димитър Илиев и Момчил Цветанов, а Анте Аралица прати топката покрай вратата.

В добавеното време на срещата Димитър Илиев опита техничен удар от далечно разстояние, но изпрати топката над напречната греда. Секунди след това ЦСКА 1948 организира добра и бърза атака, която завърши с опасен удар на Андон Гущеров. Нападателят на „червените“ обаче прати топката покрай десния страничен стълб на вратата.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не мога да си обясня

    1 1 Отговор
    защо изобщо съществува тоя ЦСКА1948. Вече пропуснаха да купят емблемата, каквото и да правят, шансът да бъдат оригинален ЦСКА е пропуснат окончателно.
  • 2 запалянко

    0 0 Отговор
    Благодарение на съдията, който даде дузпа, за удар в ръката при положение, че Д. Атанасов и ударената ръка са на земята. Това цяла България го видя, но съдията и по-голяма част от журналистите представящи писанията по мача не видяха.