Last news in Fakti

18 Април, 2020 08:59 2 881 7

Левски намери заместник на Хали Тиам

  • левски-
  • петър хубчев-
  • хали тиам-
  • футбол-
  • илия юруков

Юруков има пет шампионатни мача за "сините" този сезон

Левски намери заместник на Хали Тиам - 1

Треньорът на Левски Петър Хубчев вече има идея кой ще бъде заместникът на Хали Тиам в средата на терена през следващия сезон. Наставникът смята да залага на 20-годишния талант Илия Юруков. Сенегалецът, който е несменяем титуляр след идването си на "Герена" през 2018 година, със сигурност си тръгва след края на сезона като свободен агент. Дефанзивният полузащитник отказа няколко предложения да преподпише.

Юруков има пет шампионатни мача за Левски този сезон. Дебютът му за столичани пък бе през сезон 2016/17 - появи се на терена на 7 май 2017 година, при успеха с 1:0 над Черно море на "Тича". Оттогава досега носи синята фланелка в точно 30 двубоя. Интересното е, че младежкият национал започна настоящата кампания като титуляр и игра в четирите срещи на тима в Лига Европа.

В средата на терена от следващия сезон Хубчев ще може да ползва и друг младежки национал - Ивайло Найденов. Той по дефиниция е халф, макар на "Герена" по-често да го ползват като алтернатива на някой от крайните защитници. В началото на 2020-а Юруков и Найденов преподписаха договорите си с Левски, което ясно показва намерението на клуба да разчита на тях. Двамата ще трябва да израстват около Симеон Славчев.

През този сезон под ръководсвото на Петър Хубчев друг младежки национал отбеляза голям прогрес. Става въпрос за Станислав Иванов, който на 16 април навърши 21 години. Крилото бе на терена в 23 шампионатни мача и реализира 8 гола. С представянето си Иванов дори заслужи място в разширения списък на националния селекционер Георги Дерменджиев. Треньорът познава отлично качествата му от съвместния им престой на "Герена".


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски 1914

    6 2 Отговор
    ЛЕВСКИ ще се оправи но софийския Литекс пристигнал от град Ловеч и обединил се с Чавдар Етрополе никога няма да стане Цска Цска ФАЛИРА.

    Коментиран от #3

  • 2 ссссс

    3 1 Отговор
    Джуджи Ганчев нацели Цеца с правата лопата.
  • 3 Неутрален

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Левски 1914":

    Какво му е развалено, че ще се оправи? Оправянето минава само през нов благодетел. И изгонването на стадиона на голяма част от дебилните фенове. Не става въпрос само за Левски. Ходил съм на мачове, когато сме стояли един до друг и след това заедно сме ходили да пием.
  • 4 Мим

    1 1 Отговор
    Хубчев намерил,то аз без да съм треньор съм казвал,а и не само аз а всеки Левскар,че Юруков ще е халфа и ще го замести,така,че не е открил кой знае какво,тя топлата вода е открита отдавна..
  • 5 Добре, че го разкараха този кюнец!

    2 0 Отговор
    Колко футболисти контузи това негро, много са!!! Да си ходи в Африка!!!
  • 6 Браво Хуби

    3 0 Отговор
    Този поне е с левскарско сърце и ще се раздава. Върни и Демона в състава и го тренирай индивидуално. Има хляб в това момче.
  • 7 Лефски

    0 0 Отговор
    Следващия сезон и Хубси ще играе.... Като няма кой